Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2022,
11.48

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Natisni članek

teniški globus Aleksander Zverev Rafael Nadal

Petek, 11. 3. 2022, 11.48

2 leti, 1 mesec

Rafael Nadal bi ga še bolj kaznoval #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Rafael Nadal | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Rafael Nadal, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, meni, da bi moral Aleksander Zverev za svoje nešportno vedenje dobiti še strožjo kazen, čeprav sta z nemškim igralcem v zelo dobrih odnosih.

Še zelo svež je primer neprimernega vedenja, ko je Aleksander Zverev na turnirju v Acapulcu povsem izgubil nadzor nad sabo in z loparjem večkrat udaril v stol, na katerem je še vedno sedel glavni sodnik. Zvereva, ki se je po dvoboju takoj opravičil, so izključili s turnirja, dobil je tudi kazen.

Aleksander Zverev se je že pokesal za svoje neprimerno vedenje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aleksander Zverev se je že pokesal za svoje neprimerno vedenje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Raje bi videl strožje kazni v takšnih primerih"

Dobil je le osemtedensko pogojno kazen in dodatno globo, kar je po mnenju Španca premalo. Ta meni, da bi moral biti 24-letni Zverev zgled mladim igralcem in da je treba tenis kot tak zaščititi.

"Težko mi je govoriti o tem, ker imam s Sašo dober odnos. Rad ga imam in velikokrat skupaj trenirava. Želim mu vse najboljše in tudi on je kmalu ugotovil, da je storil napako," je uvodoma na novinarski konferenci povedal Nadal, ki pa ima tudi drugačen pogled.

Rafa meni, da se bodo igralci, če takšnih stvari ne bodo bolj kaznovali, počutili še močnejši. Poleg vsega bi morali biti teniški zgled, sploh otrokom.

"Po eni strani nočem kaznovati Saše, ker ga imam rad in imava zelo dober odnos. Po drugi strani pa … Raje bi videl strožje kazni v takšnih primerih. Ne samo zanj, ampak na splošno. To ščiti tako igralce kot tudi sodnike."

Rafael Nadal je sezono začel zelo dobro. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rafael Nadal je sezono začel zelo dobro. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Letos še ne pozna poraza

Rafa v letošnji sezoni naravnost blesti, saj je dobil tri turnirje. Med njimi tudi OP Avstralije, prvi letošnji turnir za grand slam. Nadal je tako z 21 zmagami na turnirjih za grand slam postal igralec z največ osvojenimi turnirji velike četverice. Trenutno je v Indian Wellsu, kjer ga prvi dvoboj čaka v soboto. Njegov nasprotnik bo Američan Sebastian Korda.

Tamara Zidanšek
Sportal Hrvatica močnejša od Zidanškove, Juvanova preskočila prvo oviro
Ne spreglejte