Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2023,
8.34

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

Natisni članek

Lestvica ATP teniški globus ATP Yibing Wu

Torek, 1. 8. 2023, 8.34

9 mesecev

Že drugič v zadnjem mesecu

Pretresljiv prizor s turnirja v ZDA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89
Yibing Wu | Yibing Wu, trenutno 90. igralec sveta, je imel že drugič ta mesec podobne težave. | Foto Guliverimage

Yibing Wu, trenutno 90. igralec sveta, je imel že drugič ta mesec podobne težave.

Foto: Guliverimage

Iz teniškega turnirja v Washingtonu prihaja skrb vzbujajoč posnetek teniškega igralca Yibinga Wuja, ki se je zgrudil sredi dvoboja. Kitajca, ki je imel v zadnjem mesecu že drugič podobne težave, so pospremili z igrišča, dvoboj pa je bil predčasno končan.

Na turnirju ATP v Washingtonu so tamkajšnji ljubitelji tenisa videli pretresljiv prizor, ko se je kitajski teniški igralec Yibing Wu sprva opotekal, nato pa zgrudil na igrišču. Wu je bil zaradi tega prisiljen predati dvoboj, čeprav je v prvem nizu proti Japoncu Yosuki Watanuki vodil že s 4:1.

Trenutno so v Washingtonu poletne temperature in verjetno je bil to eden od vzrokov, da je trenutno 90. igralca sveta obšla slabost. Po končani peti igri se je sprva opotekal, nato pa padel čez stol. Že naslednji trenutek je bilo ob njem osebje, ki je nesrečnemu 23-letnemu teniškemu igralcu pomagalo. Mnogi so mu zaželeli čimprejšnje okrevanje.

Podobne težave je imel že v Wimbledonu

Organizatorji turnirja so pozneje sporočili, da je Wu dvoboj predal zaradi bolezni. To je bil za Kitajca v enem mesecu že drugi podoben pripetljaj, saj je zdravniško pomoč potreboval že v uvodnem krogu turnirja v Wimbledonu, ko je igral proti Američanu Francesu Tiafoeju. Takrat se je zdravniški odmor zavlekel za 15 minut, zdravniki pa so mu dovolili nadaljevati dvoboj, v katerem je izgubil po treh nizih.

Pozneje je razkril, da je imel prebavne motnje. "Nekaj je bilo narobe s hrano, ki sem jo sinoči jedel. Počutil sem se, kot da izgubljam zavest. Po zdravniški pomoči sem se počutil bolje, ampak je še vedno vplivalo na moje dihanje. Pozneje bom šel na pregled," je po dvoboju v Londonu dejal Wu.

Yibing Wu je bil do zdaj najvišje uvrščen na 54. mesto svetovne lestvice ATP. | Foto: Guliverimage Yibing Wu je bil do zdaj najvišje uvrščen na 54. mesto svetovne lestvice ATP. Foto: Guliverimage

Piše zgodovino kitajskega moškega tenisa

Yibing Wu na Kitajskem velja za zvezdnika, saj piše zgodovino kitajskega moškega tenisa. Letos februarja je zmagal na turnirju v Dallasu in postal prvi Kitajec, ki mi je uspel takšen podvig. Njegova najvišja uvrstitev je bila 54. mesto, kar je prav tako rekord za kitajski moški tenis.

Preberite še:

Jelina Svitolina
Sportal Svitolina Belorusinji ni segla v roke, a žvižgov ni bilo
Novak Đoković
Sportal Prepiri z Đokovićem: To so neumnosti
Carlos Alcaraz
Sportal Dvajsetletnik še vedno na vrhu
Ne spreglejte