Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grigor Dimitrov

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 15.07

8 let

Prepovedal mu je nošenje rožnatih teniških čevljev

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vzhajajoča zvezda svetovnega tenisa Grigor Dimitrov je konec tedna v Bukarešti dobil svoj tretji turnir in se s to zmago tudi povzpel na lestvici ATP.

Poznavalci tenisa mu napovedujejo svetlo športno prihodnost, saj naj bi se po njihovih napovedih kaj kmalu prebil med najboljših deset igralcev na svetu. V finalu turnirja v Bukarešti je v finalu po dveh nizih premagal češkega igralca Lukaša Rosola in se veselil tretjega osvojenega turnirja. Samo letos je osvojil že dva, pred Bukarešto je dobil še turnir v Acapulcu.

"Zelo trdo sem garal, da sem začel zmagovati. Veliko dela sem vložil v to in veliko sem žrtvoval, da sem prišel do sem," je povedal 22-letni teniški igralec, ki se je na lestvici ATP povzpel že na 14. mesto, kar je do zdaj njegov največji uspeh.

Veliko zaslug za njegove uspehe ima tudi Roger Rasheed

Prav zagotovo je za te uspehe zaslužen tudi njegov trener Roger Rasheed, avstralski trener, ki je znan po svoji po delavnosti in disciplini. V njunem kratkem sodelovanju je Dimitrov dvignil raven svoje igre, njegovo razmerje zmag in porazov od oktobra lani pa je 35 : 29, kar je zavidljiv uspeh mladega Bolgara.

"Vesel sem, da z Rogerjem sodelujeva. Je trener, ki daje veliko poudarka na fizično pripravljenost. Skupaj sva preživela le šest mesecev in očitno je, da bi morala biti skupaj še dlje. Od vsakega dneva morava iztržiti čim več."

"Prva stvar, ki mi jo je povedal, je bila, da ne smem igrati preveč noro. Glede tega mu nisem nič oporekal, kot tudi ne, da ne smem nositi rožnatih teniških čevljev, ki sem jih nosil pred tem. Glede tega sem dobival pripombe tudi od drugih ljudi," je v smehu še dejal Bolgar, ki že nekaj časa prijateljuje z Rusinjo Marijo Šarapovo. Ta je ta konec tedna že tretjič zapored dobila turnir v Stuttgartu z nagradnim skladom 710 tisoč ameriških dolarjev.

Ne spreglejte