Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 6. 2021,
6.21

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,80

5

Natisni članek

Novak Đoković OP Francije Tamara Zidanšek

Sreda, 9. 6. 2021, 6.21

2 leti, 10 mesecev

Kaj se je po veliki zmagi dogajalo dogajalo v telovadnici?

Posnetek iz ozadja: Zidanškovi čestital tudi Novak Đoković #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,80

5

Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek na OP Francije piše slovensko teniško pravljico. | Foto Guliverimage

Tamara Zidanšek na OP Francije piše slovensko teniško pravljico.

Foto: Guliverimage

Tamara Zidanšek je v torek na OP Francije spisala še eno teniško pravljico, potem ko se je uvrstila v polfinale tega prestižnega turnirja. Za izjemno igro pa ji je čestital tudi Novak Đoković, prvi igralec sveta.

Tamara Zidanšek
Sportal Po veliki drami se je Tamara Zidanšek uvrstila v polfinale OP Francije

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na letošnjem OP Francije največje presenečenje turnirja. V torek je v četrtfinalu premagala Španko Paulo Badoso in po 38 letih postala prva Slovenka po Mimi Jaušovec, ki se je na turnirjih za grand slam prebila tako daleč. Dvoboj proti Španki je bil zanimiv in napet vse do zadnjega, a k sreči se je na koncu tehtnica prevesila na stran Konjičanke.

Čestital ji je tudi Novak Đoković

Ne zgodi se ravno pogosto, da ti za izjemen dosežek čestita Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev vseh časov. Po veliki zmagi je po spletu zaokrožil posnetek iz telovadnice, ko je naši igralki za izjemen uspeh čestital tudi sam Novak Đoković. Srbski zvezdnik in Tamara pa sta si izmenjala tudi nekaj besed. Nekaj trenutkov zatem je v telovadnico prišla tudi Tamarina ekipa, ki ji je čestitala za uvrstitev v polfinale.

Anastasija Pavljučenkova je naslednja nasprotnica Tamare Zidanšek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anastasija Pavljučenkova je naslednja nasprotnica Tamare Zidanšek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V četrtek jo čaka izkušena Rusinja

Trenutno našo najbolj vročo igralko čaka Anastazija Pavljučenkova, trenutno 32. igralka sveta. Devetindvajsetletna Rusinja ima veliko več izkušenj z največjih tekmovanj kot Tamara, a tudi ona bo šele prvič igrala v polfinalu turnirja za grand slam. Njen najboljši rezultat na pariškem pesku sega v leto 2011, ko se je prebila do četrtfinala.

"Dan počitka bom izkoristila za regeneracijo, tako fizično kot mentalno, pa tudi za pripravo taktike." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Dan počitka bom izkoristila za regeneracijo, tako fizično kot mentalno, pa tudi za pripravo taktike." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Današnji dan bo Tamara izkoristila za regeneracijo

"Dan počitka bom izkoristila za regeneracijo, tako fizično kot mentalno, pa tudi za pripravo taktike. Pavljučenkova je zelo agresivna igralka, ki stalno pritiska z obeh strani. Skušala ji bom vsiliti svoj ritem igre, jo spraviti v tek," je na torkovi novinarski konferenci povedala 23-letna Zidanškova, ki se je z uvrstitvijo v polfinale prebila med najboljših 50 igralk na svetu.

Tamara Zidanšek
Sportal Posnetek med dvobojem Zidanškove je zelo hitro postal priljubljen #video
Ne spreglejte