Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
19.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Polona Hercog Željko Krajan

Torek, 8. 4. 2014, 19.00

5 let, 3 mesece

Polona Hercog: V zadnjem času mi ni bilo prizaneseno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se po poškodbi vrača na teniška igrišča. Željna je novih uspehov in dokazovanja.

Za Hercogovo se letošnja sezona ni začela po željah. Letos pravzaprav ni odigrala niti enega dvoboja. V prvem krogu OP Avstralije je proti Francozinji Alize Cornet dvoboj predala po le eni igri.

Kot pravi Polona, je zdaj nared za največje napore in njena fizična pripravljenost ni pod vprašajem. Še več, pripravljena je vrhunsko. Svojo formo je večino časa urila v Varaždinu. "Za menoj je več kot mesec dni intenzivnega treninga. Mislim, da nisem bila še nikoli bolj fizično pripravljena, saj sem ogromno časa preživela na atletskih stezah in v fitnesu. Sem pa vesela, da so tudi teniški treningi predvsem v zadnjih treh tednih minili brez težav in po programu. Bolečina je občasno še prisotna, vendar sem tega že navajena in vem, da moram skozi to fazo. Večino časa preživljam v Varaždinu, kjer imam odlične pogoje. Poleg kondicijskega trenerja Jureta Šanga vsak dan delam tudi s priznanim fizioterapevtom Tomislavom Vrbnjakom," je uvodoma zapisala trenutno 66. igralka sveta, ki bo po treh mesecih zaigrala na turnirju v Marakešu.

Željko je bil takoj za

V zadnjem obdobju Hercogova ni imela sreče pri izbiri trenerja. Tokrat je trenersko mesto prevzel Hrvat Željko Krajan, ki je v preteklosti že treniral svetovno znana imena, kot so Marco Baghdatis, Dinara Safina, Dominika Cibulkova ... Kot kaže, je Polona s to odločitvijo več kot zadovoljna. "Z Željkom Krajanom sva v preteklosti že večkrat govorila o sodelovanju, vendar to ni bilo mogoče, ker ni bil prost. Ravno med mojim okrevanjem po poškodbi pa je končal sodelovanje z Marcom Baghdatisom in pokazala se je priložnost. V Varaždinu se nam je pridružil na treningih in bil takoj pripravljen sodelovati. Možnosti, da delam s tako vrhunskim trenerjem, kot je Željko, do zdaj še nisem imela. V ekipi smo hitro našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje."

Zdaj močnejša in še bolj odločna

Polonino okrevanje je trajalo tri mesece, kar je dolga doba. "Veselim se vrnitve na igrišča. Pogrešam tekme in vse, kar spada k temu. Cilji so veliki, kot so že vso kariero, in upam, da jih bom končno lahko uresničila. Poškodbe so nekaj, česar se športniki najbolj bojimo. V zadnjem času mi ni bilo prizaneseno in preživljala sem težko obdobje. Vse to pa me dela močnejšo in še bolj odločno, da pokažem, kam spadam," je še sporočila 23-letna teniška igralka, ki je bila na lestvici WTA uvrščena že na 35. mesto.

Ne spreglejte