Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 9. 2014,
15.25

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Serena Williams Garbine Muguruza Simona Halep Wuhan

Ponedeljek, 22. 9. 2014, 15.25

4 leta, 6 mesecev

Pogreb nosilk: Sereno obšla slabost, Jelena preveč utrujena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na zelo močnem teniškem turnirju serije WTA v kitajskem Wuhanu je prišlo v torek do številnih izpadov favoritinj. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov sta se poslovili prva in druga nosilka.

Prva nosilka Američanka Serena Williams je v torek zaradi slabosti predala dvoboj 2. kroga, potem ko je vodila s 6:5 v obračunu s Francozinjo Alize Cornet. Številki ena ženskega tenisa, ki je pred približno dvema tednoma na OP ZDA v New Yorku osvojila svojo še 18. lovoriko s turnirjev za grand slam, so morali pomagati pri odhodu z igrišča. V 1. krogu je sicer bila prosta.

Williamsovo je obšla slabost in je bila omotična ter je že na igrišču delovala precej zmedeno. Že drugič letos je imela trenutno najboljša teniška igralka podobne težave, zaradi težav z omotičnostjo je predčasno končala nastope v Wimbledonu. Williamsova ni edina nosilka, ki je predčasno sklenila nastope v Wuhanu. V drugem krogu so se poslovile druga nosilka Romunka Simona Halep, 10. nosilka Srbkinja Jelena Janković, ki je dvoboj predala zaradi utrujenosti, 11. nosilka Italijanka Sara Errani, 13. nosilka Rusinja Jekaterina Makarova ter Nemki Andrea Petković in Sabine Lisicki.

Že v 1. krogu je izpadla Serenina starejša sestra Venus Williams, petkratna zmagovalka Wimbledona, uvodni dvoboj pa je že včeraj predala še ena nekdanja številka ena Srbkinja Ana Ivanović, prav tako zaradi utrujenosti.

Dvajsetletna Španka je v drugem krogu presenetila eno izmed glavnih favoritinj, Romunko Simono Halep, drugo nosilko turnirja in številko dve ženskega tenisa. Halepova, ki je bila v prvem krogu prosta, je v svojem uvodnem dvoboju naletela na zelo žilavo nasprotnico. Romunka, ki bo konec septembra dopolnila 23 let, je še presenetljivo gladko po le 35 minutah dobila uvodni niz s 6:2, a je nato finalistka letošnjega Rolanda Garrosa v naslednjih dveh morala priznati premoč 20-letni Španki, ki je drugi in tretji niz dobila z izidom 6:2, 6:3.

Garbine Muguruza, rojena v Venezueli španskemu očetu in venezuelski materi, je v drugem nizu povedla s 4:0, po dobljenem nizu si je eno prednost priigrala tudi v odločilnem tretjem. Španska igralka, ki je doslej osvojila le en turnir serije WTA, januarja je bila uspešna v Hobartu, je tako vzela še drugi veliki skalp. Na odprtem prvenstvu Francije je v drugem krogu po dveh nizih presenetila številko ena, Američanko Sereno Williams. Njeno pot pa je v četrtfinalu OP Francije ustavila šele Rusinja Marija Šarapova.

Ne spreglejte