Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
20. 2. 2020,
9.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Novak Đoković

Četrtek, 20. 2. 2020, 9.00

4 leta, 2 meseca

Podrobnosti iz slačilnice: skrivajo se za omaricami, pod prho se ne gledajo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23
Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer | V slačilnici se izogibajo drug drugemu. | Foto Gulliver/Getty Images

V slačilnici se izogibajo drug drugemu.

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković po zmagi na OP Avstralije te dni uživa v domačem Beogradu, kjer ima tudi nekatere druge obveznosti. Srbski zvezdnik se je pred dnevi družil s srbskimi novinarji in med drugim razkril, kaj se po dvobojih velike trojice (Novak Đokovič, Rafael Nadal, Roger Federer) dogaja v slačilnici.

Novak Đoković
Sportal Đoković o svoji nepriljubljenosti: Nočem prilivati olja na ogenj

Rafael Nadal in Novak Đoković sta odigrala že 55 medsebojnih dvobojev. | Foto: Reuters Rafael Nadal in Novak Đoković sta odigrala že 55 medsebojnih dvobojev. Foto: Reuters V slačilnicah se večinoma ne pogovarjajo

Proti koncu druženja ga je eden izmed srbskih novinarjev vprašal, kaj se po dvobojih z Nadalom in Federerjem dogaja v slačilnici. Novak je postregel z zanimivim odgovorom in se ob tem na svoj način tudi pošalil.

"Kar zadeva slačilnico po končanih dvobojih … Večinoma se izogibamo drug drugemu. Glede na to, da slačilnice niso povsod velike, se skrivamo za omaricami. Dogaja se tudi, da smo skupaj pod prho, a se ne gledamo," je uvodoma za srbske medije povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov in s tem odgovorom nasmejal vse prisotne.

"Skrivamo se in nerodno je, a kaj hočemo. Nimamo svoje garderobe, zato smo včasih z ekipo v nerodnih položajih. Večinoma se ne pogovarjamo. V primerih, ko igramo mi trije med seboj, so namreč prisotna močna čustva."

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Čaka ga naporna sezona, a meni, da ima dovolj izkušenj

Beograjčan je svojo sezono začel na najboljši mogoč način. Najprej je z reprezentanco Srbije zmagala v ATP Cupu, nato pa osmič v karieri na OP Avstralije, kjer je v finalu premagal Dominica Thiema. Nole je za nadaljevanje sezone zelo motiviran in upa, da bo ta njegova najboljša.

"Zavedam se, da je to olimpijska sezona. To pomeni, da bo zame in preostale najboljše igralce urnik zelo naporen. Z ekipo smo naredili kratkoročni in dolgoročni načrt. Dovolj sem izkušen, da vem, kaj to pomeni. Prvi korak je, da se zavedam in verjamem, da to zame ne bo težava, a to še ni zagotovilo, da bom dosegel želene rezultate."

Prihodnji teden ga bomo lahko gledali v Dubaju Novaka Đokovića prihodnji teden čaka nov turnir v Dubaju. | Foto: Gulliver/Getty Images Novaka Đokovića prihodnji teden čaka nov turnir v Dubaju. Foto: Gulliver/Getty Images

Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam bo znova zaigral prihodnji teden na turnirju serije 500 v Dubaju. Tam je do zdaj igral trikrat, a ni še nikoli zmagal. Najboljši je bil leta 2015, ko se je prebil do finala. Tudi letos bo konkurenca močna. Tam bodo med drugim igrali Roger Federer, Stefanos Tsitsipas, Gael Monfils in Fabio Fognini.

Jelena Đoković, Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je na pevskem odru z ženo poskrbel za spektakel #video
Roger Federer
Sportal Za Rogerja Federerja so morali uporabljati vse mogoče trike #video
Jelena Đoković
Sportal Žena Novaka Đokovića: Povem mu, kaj si mislim
Ne spreglejte