Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
13.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

WTA teniški globus

Sreda, 18. 10. 2017, 13.24

6 let, 6 mesecev

Po boju z depresijo in grožnjami se je odločena vrniti na igrišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rebecca Marino | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rebecca Marino, nekdaj 38. teniška igralka sveta, se je v zadnjih letih borila z depresijo. Po skoraj petih letih zdravljenja se je odločila, da se vrne na teniška igrišča.

Danes 26-letna teniška igralka iz Vancouvra se je odločila, da bo sprva igrala na turnirjih nižje ravni v Saguenayu in Totontu, so sporočili iz kanadske teniške zveze.

Bila je tudi žrtev družbenih omrežij

Leta 2013 je Rebecca pri 22 letih sklicala novinarsko konferenco in sporočila, da se umika iz tenisa, saj se je že zadnjih šest let borila z depresijo. Vsa negativna energija z družbenih omrežij jo je potiskala še globlje, namesto da bi dobila bolj pozitiven pogled na življenje.

"Družbena omrežja so prav tako vplivala na to," je pred leti povedala perspektivna teniška igralka, ki je dobivala grozilna sporočila. Med drugim tudi zato, ker je izgubila določene dvoboje, potem ko so nekateri stavili denar nanjo. Priznala je, da ji tenis še zdaleč ni bil več zabaven, zato se je tudi odločila za umik. Po vseh teh letih, se je odločila, da poskusi še enkrat.

"Želim uživati na igrišču in to je trenutno najpomembneje." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Želim uživati na igrišču in to je trenutno najpomembneje." Foto: Guliverimage/Getty Images Želi uživati na igrišču

"Vesela sem, da bom lahko spet igrala v Kanadi, sploh na turnirjih, kjer sem že velikokrat igrala. Pred nekaj meseci sem se odločila, da se vrnem k profesionalnemu tenisu, in v začetku septembra začela trenirati. Pravzaprav je to kratko obdobje, vendar to delam zato, ker v tem uživam," je uvodoma povedala Marinova, ki za zdaj nima nobenih resnih ciljev.

"Želim uživati v tem procesu in igrati na turnirjih, kjer sem že igrala. Želim uživati na igrišču in to je trenutno najpomembnejše," je dejala nekdanja vrhunska igralka, ki se je v tem času posvetila študiju na univerzi British Columbia, kjer je bila tudi v veslaški ekipi.

Za seboj ima dolgo pot

Rebecca Marino je leta 2010 osvojila tri turnirje serije Challenger zapored, tistega leta je na OP ZDA v drugem krogu igrala proti Sereni Williams. Med drugim se ji je uspelo prebiti med najboljših 40 igralk na svetu, leta 2011 pa se je na OP Francije prebila do tretjega kroga.

"Zelo sem vesel, da se je Rebecca vrnila na tekmovanja. To dela zase in to je najpomembneje. Pogrešala je tenis in želi ga doživeti drugače kot prvič. Za seboj ima dolgo pot in zdaj bo lahko drugače pristopila k tenisu," je povedal Sylvain Bruneau, kapetan kanadske ženske ekipe.

Ne spreglejte