Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
19. 12. 2018,
12.15

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

1

Natisni članek

Serena Williams Viktorija Azarenka WTA teniški globus

Sreda, 19. 12. 2018, 12.15

5 let, 4 mesece

WTA, nova pravila

Oprijete hlače bodo dovoljene s krilom ali brez

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

1

Serena Williams | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V prihodnji sezoni se v ženskem tenisu obeta nekaj novih pravil. Ena izmed sprememb je, da bodo teniške igralke, ki se bodo vračale po porodu in poškodbi, bolj zaščitene. Prav tako so uvedli spremembe v pravilih oblačenja. Prav zaradi njih je Serena Williams dvignila kar nekaj prahu na OP Francije.

Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images V Parizu so bili zgroženi nad njeno obleko

Lani je Serena Williams, ena najboljših teniških igralk vseh časov, na OP Francije dvignila kar nekaj prahu, ko je nosila posebno (mačjo) obleko. Američanka naj bi jo nosila tudi zaradi zdravstvenih razlogov. Stvar je v Parizu prišla tako daleč, da so organizatorji turnirja napovedali, da v prihodnje takšnih oprav ne bodo tolerirali. A kot kaže, ne bo nič s tem, saj so pri združenju WTA zapisali, da lahko igralke kompresijske hlače nosijo s krilom ali brez njega.

Mame in poškodovane igralke bolj zaščitene

Iz združenje WTA so sporočili, da bo za teniške igralke, ki se bodo vračale po porodniškem dopustu, veljal tako imenovani "specialni ranking", ki ga bodo lahko uporabljale do tretjega leta starosti otroka. Igralke, ki bodo zaradi poškodbe odsotne več kot šest mesecev in manj kot eno leto, bodo do "specialnega rankinga" upravičene na osmih turnirjih, tiste, ki bodo odsotne več kot eno leto, pa na 12 turnirjih. To pomeni, da igralke, ki se bodo vračale po porodu ali poškodbi, v uvodnem krogu ne bodo igrale proti nosilkam turnirja.

Marija Šarapova
Sportal Nekateri jo že pošiljajo v športni pokoj, kaj pa pravi ona?

Viktoria Azarenka pozdravlja nova pravila. | Foto: Gulliver/Getty Images Viktoria Azarenka pozdravlja nova pravila. Foto: Gulliver/Getty Images

Pravilo pozdravlja tudi nekdanja prva igralka sveta

Zadnji zelo znani igralki, ki sta se vrnili s porodniškega dopusta, sta Serena Williams in Viktorija Azarenka. To pravilo je pozdravila tudi Belorusinja in nekdanja prva igralka sveta. "Igralke se morajo, ko so odsotne z igrišč, počutiti bolj sproščeno in samozavestno ob tem, da imajo družino in da lahko okrevajo po poškodbi. Mislim, da pravilo to podpira," je izjavila Azarenka, ki je trenutno 51. igralka sveta.

Marat Safin
Sportal Nekdanji prvi igralec sveta: Verjemite mi, vsak milijarder bi raje živel v miru

V slačilnico le enkrat Tenis, odmor | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Med drugim so iz združenja sporočili, da bodo v letu 2019 na največjih turnirjih omejili čas. To pomeni, da bodo imele igralke med točkami 25 sekund časa. V letu 2020 bo to pravilo veljajo na vseh turnirjih WTA. Pred tem je bilo v pravilih zapisano, da imajo igralke med točkami 20 sekund. časa

Nekoliko so zaostrili pravilo glede odhoda v slačilnico med dvobojem. Pred tem so se lahko igralke preoblekle dvakrat na dvoboj, od letos bodo lahko igrišče zapustile le enkrat.

Ne spreglejte