Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2020,
17.41

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

9

Natisni članek

OP Francije Rafael Nadal Novak Đoković

Nedelja, 11. 10. 2020, 17.41

3 leta, 6 mesecev

OP Francije, ATP, finale

Rafael Nadal do 20. lovorike za grand slam, Đoković brez vseh možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

9

Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal je še 13. v karieri osvojil OP Francije v tenisu, potem ko je v finalu premagal povsem razglašenega Novaka Đokovića (6:0, 6:2, 7:5 ). To je za Španca skupno že 20. lovorika na turnirjih za grand slam in se je s tem izenačil z Rogerjem Federerjem.

Mnogi so pričakovali sanjski finale, videli pa smo lahko "enosmerni promet" Rafaela Nadala, ki je svojega nasprotnika povsem dotolkel. Đoković tokrat kralju peska, kot imenujejo Nadala, ni bil dorasel nasprotnik. Srb enostavno ni našel formule, da bi lahko na kakršenkoli način ogrozil Španca. Nekaj možnosti se je kazalo v četrtem nizu, a Rafa je bil danes veliko boljši nasprotnik.

Fotogalerija
1 / 9

Rafael Nadal je na OP Francije še trinajstič dvignil prestižno lovoriko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal je na OP Francije še trinajstič dvignil prestižno lovoriko. Foto: Guliverimage/Getty Images Rafa upa, da bodo čez nekaj mesecev polne tribune

"Velika hvala vsem, ki so omogočili ta turnir. Zelo težki časi so in srečni smo lahko, da lahko igramo tenis. Hvala Roland Garrosu, ki je omogočil turnir v teh zelo težkih časih. Hvala družini in ekipi. Brez vas mi ne bi uspelo. To igrišče je najbolj pomembno v moji karieri. Upam, da bomo čez nekaj mesecev lahko znova tukaj in da bodo lahko znova polne tribune," je po veliki zmagi povedal Rafael Nadal, ki je še pred tem omenil svojega nasprotnika.

"Čestitke Novaku za izjemen turnir. On me je premagal na OP Avstralije, zdaj sem prišel jaz na vrsto. To je del igre. Enkrat zmaga eden, drugič drugi. Želim ti vse dobro v prihodnosti," je še povedal 34-letni teniški igralec.

"Razmere so bile težke za vse, a vesel sem, da smo lahko igrali."  | Foto: Gulliver/Getty Images "Razmere so bile težke za vse, a vesel sem, da smo lahko igrali." Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković: Nisem zadovoljen, kako sem igral

"Velik igralec si in to si danes pokazal. To je bila zame še ena velika izkušnja in en težek dvoboj. Nisem zadovoljen, kako sem igral, a zmagal je boljši igralec. Sicer sem imel dva izjemna tedna. Razmere so bile težke za vse, a vesel sem, da smo lahko igrali," pa je po dvoboju povedal Đoković, ki ostaja pri 17. zmagah za grand slam.

Rafael Nadal je dominiral ves dvoboj. | Foto: Rafael Nadal je dominiral ves dvoboj.

Đoković v prvem nizu dobil kravato

Rafael Nadal ne bi mogel bolje začeti dvoboja, saj je Đokoviću že v uvodni igri dvoboja vzel servis in povedel z 1:0. Španec je v naslednji igri potrdil "break" in povedel z 2:0. Tudi tretja igra se ni odvijala po željah Srba, saj je tudi v njej izgubil igro na svoj servis, Nadal pa je na ta račun povedel že s 3:0. Ko je v peti igri kazalo, da bo Đoković le prišel do prve igre, vodil je že s 40:0, je znova naredil nepotrebne napake. Še tretjič je izgubil igro na svoj servis, Rafa pa je povedel že s 5:0. V naslednji igri je Španec brez težav dobil igro in prvi niz s 6:0. Ta je trajal 50 minut.

Novak Đoković je bil večino dvoboja povsem nemočen. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je bil večino dvoboja povsem nemočen. Foto: Gulliver/Getty Images V drugem nizu je Nadal oddal le dve igri

Skoraj eno uro, natančneje 56 minut je Đoković potreboval, da se je pojavil na rezultatskem semaforju. V prvi igri drugega niza je končno prišel do prve igre v dvoboju in povedel z 1:0. Kazalo je, da bo srbski teniški zvezdnik našel svojo igro, a Nadal je "udaril" v tretji igri drugega niza, ko mu je še enkrat več vzel servis in povedel z 2:1. Kot da še ne bi bilo dovolj, je Nadal nasprotniku še petič v dvoboju vzel servis in povedel s 4:1. Po 40 minutah drugega niza je Nadal vodil že s 5:1. V sedmi igri je Nole še drugič prišel do igre in znižal zaostanek na 5:2. V osmi igri pa je Nadal prišel še do ene igre in drugi niz dobil s 6:2. Zanj sta igralca potrebovala 50 minut.

Rafel Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Tretji niz nekoliko bolj izenačen, a je bilo premalo

Tretji niz je Beograjčan začel tako kot prvega, z vodstvom 1:0. Nadal je v drugi igri brez težav izenačil na 1:1. V peti igri je prišlo do novega "breaka". Še enkrat je uspel Rafi, ki je povedel s 3:2. Ko je kazalo, da ima Nadal vse niti v svojih rokah, je Đokoviću uspel "break" in izenačil je na 3:3. V naslednji igri je Srb povedel s 4:3. Zelo napeta je bila deveta igra, saj je Nadal znova zapretil in imel celo žogico za odvzem servisa. Nole se je uspel izvleči iz težav in povedel s 5:4. V enajsti igri je Đoković v ključnem trenutku naredil dvojno napako in zelo poceni oddal svoj servis, tako da je Španec povedal s 6:5 in bil le še igro oddaljen od zmage. Rafa je 12. igro tretjega niza dobil brez težav in se zasluženo veselil velike zmage. Igralca sta na igrišču preživela dve uri in 43 minut.

Finale

Rafael Nadal (Špa, 2) : Novak Đoković (Srb, 1) 6:0, 6:2, 7:5

Roger Federer Rafael Nadal
Sportal Ob veliki zmagi Nadala se je oglasil tudi Federer

Novak Đoković, Rafael Nadal
Sportal Tega ne bi želeli zamuditi, tudi Luka Dončić ne bo
Iga Swiatek
Sportal Poljska najstnica suvereno do zmage na OP Francije
Novak Đoković
Sportal Đoković o dvoboju z Nadalom: Ali ni očitno? #video
 
Ne spreglejte