Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 4. 2020,
10.02

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Natisni članek

Marija Šarapova

Torek, 7. 4. 2020, 10.02

4 leta

Ona očitno ve, kako se stvari streže tudi v času koronavirusa

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Marija Šarapova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Bila je ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu, danes se več kot uspešno znajde tudi v poslovnih vodah. Govorimo o nekdanji teniški igralki Mariji Šarapovi, ki zna poskrbeti, da se v teh dneh veliko govori o njej. Zdi se, da je vsaka njena poteza dobro premišljena.

Zdaj že nekdanja profesionalna teniška igralka je pred dnevi poskrbela, da je njen telefon najverjetneje pregorel. Na družbena omrežja je namreč dala svojo telefonsko številko, na katero so jo lahko njeni oboževalci klicali ali ji pisali.

Sportal Šarapova presenetila z objavo telefonske številke: Pišite mi #video

Bila je dovolj zrela, da je še v času športne kariere našla pravo mero med profesionalno teniško kariero in poslovnim delom. | Foto: Gulliver/Getty Images Bila je dovolj zrela, da je še v času športne kariere našla pravo mero med profesionalno teniško kariero in poslovnim delom. Foto: Gulliver/Getty Images Bila je dovolj zrela in pametna

Konec športne kariere je napovedala februarja in veliko vrhunskih športnikov se v tem prehodu znajde v težavah, saj padejo iz vsakodnevne športne rutine. Nekateri celo postanejo depresivni in se nikakor ne znajdejo v novem življenju. In kako se je ob tem prehodu znašla Rusinja?

Glede na to, da je bila vrhunska teniška igralka, se visokorasla lepotica dobro znajde tudi v poslovnih vodah. Bila je dovolj zrela, da je še v času športne kariere našla pravo mero med profesionalno teniško kariero in poslovnim delom. Danes je v poslovnih vodah že zelo izkušena, kar se vidi tudi pri njenih poslovnih odločitvah, pri tem pa zelo dobro uporablja svoje ime.

 

Dnevno sprejema poslovne odločitve

V tem času je vložila denar v kar nekaj projektov. Med drugim tudi v borbe (Ultimate Fighting Championship) in zaščitne kreme Sugerpop. Pred leti je ustanovila znamko sladkarij Sugerpova. Številni športniki so samo vlagatelji, ona pa pri nekaterih projektih sodeluje s srcem in dušo.

Pri znamki Sugerpova je namreč izvršna direktorica. V tem času je opravila izjemno delo, ki bi ga rada v prihodnje še nadgradila. "Znamko sladkarij vodim že šest ali sedem let. V tem sem vsak dan in dnevno sprejemam odločitve," je povedala v pogovoru s kanadskim poslovnežem Kevinom O’Learyjem in razkrila, da je kljub težkim časom prodaja njenih sladkarij še vedno na zelo zavidljivi ravni.

Marija Šarapova | Foto: Gulliver/Getty Images Marija Šarapova Foto: Gulliver/Getty Images

Njene sladkarije gredo še vedno dobro v prodajo

"Na splošno prodaja ni padla. Pravzaprav je super. Sedemdeset odstotkov trgovin, ki prodajajo naše sladkarije, še vedno deluje. Škoda je le za letališča, ki so povsod zaprta. Nič ni odvisno od nas, lahko se samo obrnete na zaposlene in naredite oglaševalsko kampanjo na internetu," je razkrila 32-letna Šarapova. Kar nekaj paketov sladkarij je podarila tudi zdravniškim delavcem, ki so zadnje tedne v prvih bojnih linijah. To je še ena premišljena poslovna poteza.

Videokonference ima tudi do osem ur

V času koronavirusa ima veliko dela. Kot je razkrila, ima v zadnjih dveh tednih vidokonference, ki trajajo od šest do osem ur. S sodelavci se tako spopada s težkimi izzivi, ki jih je prinesel novi koronavirus. A pred seboj ima še nekaj drugih poslovnih izzivov.

"Sem povsem v tem, sem izvršna direktorica in vodim celotno podjetje. To mi vzame večino časa. Pravzaprav imam zelo rada arhitekturo, tako da je moja želja, da se v nekaj mesecih posvetim zelo zanimivemu wellness projektu. Kar nekaj je stvari, v katerih uživam in so poslovno naravnane."

Marija Šarapova je pri 17 letih zmagala v prestižnem Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova je pri 17 letih zmagala v prestižnem Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zablestela že kot 17-letnica

Marija Šarapova je v svoji športni karieri zmagala na petih turnirjih za grand slam. Kot 17-letno dekle je zmagala v znamenitem Wimbledonu in takrat se je njeno življenje postavilo na glavo. Njeno bogato kariero je zaznamovala tudi dopinška afera, zaradi katere je bila kaznovana 15 mesecev. Po tistem se ni nikoli vrnila v takšno formo, v kakršni je bila pred tem. Pri tem so jo ovirale tudi poškodbe.

Sportal Marija Šarapova v domači kopalnici naredila napako #video
Ne spreglejte