Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
10. 11. 2019,
11.48

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

3

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Nedelja, 10. 11. 2019, 11.48

4 leta, 5 mesecev

Đokoviću ni jasno, kako Federerju uspeva s štirimi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,21

3

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V Londonu se je na finalnem turnirju zbralo osem najboljših teniških igralcev letos. Med njimi tudi Novak Đoković, ki je priznal, da občuduje Rogerja Federerja, ampak tokrat ne zaradi tenisa.

 

Novak Đoković
Sportal Avstrijec ugnal Federerja, Đoković začel z zanesljivo zmago

Novak Đoković bo na igrišče stopil že v nedeljo, ko se bo v prvem dvoboju udaril z Italijanom Matteom Berrettinijem. Za trenutno drugega igralca sveta je ta turnir še toliko bolj pomemben, saj se z Rafaelom Nadalom bori za končno prvo mesto na lestvici ATP.

Novak Đoković bo že v nedeljo stopil na igrišče v  Londonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković bo že v nedeljo stopil na igrišče v Londonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pomembno mu je zdravje

"Moje mnenje je, da je to eden največjih uspehov v tenisu. Torej da osvojiš turnir za grand slam in si prvi igralec sveta. Kar zadeva mene, je v tem obdobju moje kariere to prva prioriteta, prav tako pa se zavedam, da če se želim boriti za prvo mesto, da moram biti tudi zdrav in da imam dober razpored turnirjev," je uvodoma povedal 31-letni Beograjčan, ki je finalni turnir osvojil že petkrat.

Nitto ATP Finals, 2019
Sportal To se v 50-letni zgodovini prestižnega turnirja še ni zgodilo

"Roger je govoril o družini, ampak jaz ne vem, kako mu uspeva s štirimi otroki. Jaz se mučim že z dvema." | Foto: Gulliver/Getty Images "Roger je govoril o družini, ampak jaz ne vem, kako mu uspeva s štirimi otroki. Jaz se mučim že z dvema." Foto: Gulliver/Getty Images Federer ima štiri, on se muči z dvema

Edini, ki jih ima več v svoji vitrini, je zmizeleni Roger Federer, ki se je letos že 17. uvrstil na finalni turnir in je svojevrsten rekord.  Nole o njem govori z izbranimi besedami in ga spoštuje tako na igrišču kot tudi zunaj njega.

"Roger je govoril o družini, ampak jaz ne vem, kako mu uspeva s štirimi otroki. Jaz se mučim že z dvema. Naporno je, ampak vsi mi imamo radi tenis, športu posvečamo svoje življenje, ob tem pa moramo usklajevati stvari zunaj igrišč, kot so družina in otroci," je povedal 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Rafael Nadal in Novak Đoković. Kdo bo na koncu sezone prvi igralec sveta? | Foto: Reuters Rafael Nadal in Novak Đoković. Kdo bo na koncu sezone prvi igralec sveta? Foto: Reuters

Loči jih le 640 točk

Zelo zanimiva bo tudi borba za končno prvo mesto, kjer ima Nadal le 640 točk prednosti pred Đokovićem. Ne bo pa vse odvisno samo od Srba, ampak tudi od tega, kako bo igral Nadal, ki ima nekaj malega težav s poškodbami.

"Zelo sem zadovoljen, da sem v tem položaju in ob tem poskušam dojeti, da je dolgotrajnost tisto, kar najbolj cenim," je še povedal eden najboljših igralcev zadnjih let.

Novak Đoković, Rafael Nadal
Sportal Celo njegov zdravnik si je oddahnil

Scenarijev med glavnima akterjema za prvo mesto je kar nekaj

  • Če se Nadal ne prebije do finala in Đoković osvoji turnir, bo Srb na koncu sezone številka ena.
  • Tudi če Đokovič dobi vse dvoboje v Londonu, nima zagotovila, da se prebije na prvo mesto. Če bi se Nadal do finala prebil brez poraza, je številka ena njegova.
  • V primeru, da Novak osvoji turnir najboljše osmerice in v skupinskem delu doživi en poraz, lahko ostane brez prvega mesta. Nadal bi ostal na vrhu lestvice ATP, če pride do finala in bi v skupinskem delu zmagal dvakrat.
  • Ena izmed možnosti je, da Đoković lahko doživi tudi dva poraza v skupinskem delu. V tem primeru Nadal ne sme osvojiti nobenega dvoboja v skupinskem delu ali ne sme priti do finala.
  • Če srbski teniški as izgubi v finalu, bo Nadal sezono končal na prvem mestu, če bo vsaj dvakrat zmagal v skupinskem delu.
Ne spreglejte