Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 11. 2017,
16.05

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

1

Natisni članek

Novak Đoković teniški globus

Torek, 7. 11. 2017, 16.05

6 let, 5 mesecev

Je Đoković prijatelju podaril stanovanje? "To ne bo držalo."

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

1

Krajanović, Đoković | Foto Instagram

Foto: Instagram

V zadnji dneh medijske stolpce polni srbski teniški igralec Filip Krajinović, ki se je na turnirju serije masters v Parizu kot kvalifikant prebil vse do finala. Novi srbski junak pa ob svojem največjem uspehu ni pozabil na svoje prijatelje, ki so mu pomagali v najtežjih trenutkih. Med njimi je bil tudi Novak Đoković.

Filip Krajinović je zadnji konec tedna dosegel uspeh kariere, potem ko se je na turnirju v Parizu prebil do finala. Tam je moral priznati premoč Jacku Socku.

V Parizu so se dobili na večerji. | Foto: Instagram/Getty Images V Parizu so se dobili na večerji. Foto: Instagram/Getty Images Đoković je verjel vanj, ko še sam ni več verjel vase

Pravi ljubitelji tenisa vedo, da se je Krajinović v svoji športni karieri srečal s prenekatero težavo. Za seboj ima zelo težko pot. Ob vseh teh težavah so mu med drugimi ob strani stali njegovi pravi prijatelji. Tudi Novak Đoković, nekdanji prvi igralec sveta, ki se počasi vrača po poškodbi komolca. Petar Popović, trener novega srbskega teniškega junaka, je francoskim medijem izjavil, da je Novak njegovemu varovancu plačal trenerja in mu celo kupil stanovanje. To je Filip Krajinović na današnji tiskovni konferenci v Beogradu zanikal.

"To, da mi je Nole kupil stanovanje, ni res. On je naš heroj in idol, ampak to s stanovanjem ne bo držalo. Veliko mi pomeni njegova podpora. Dal mi je veliko pametnih in koristnih nasvetov. Grem v Monte Carlo, kjer treniram z njim in sem mu res hvaležen za to. Imamo srečo, da je Srb, da je naš ... Zagotovo je on tisti, ki nas žene naprej. Super se razumemo in skupaj  jemo zunaj, ampak na igrišču želimo biti najboljši," je za Blic povedal Krajinović, ki pa ni zanikal, da mu je Đoković dal trenerja.

"Z Novakom Đokovićem sva dobra prijatelja. On mi je pomagal takoj po poškodbah in on mi je dal tudi trenerja," je že pred dnevi razlagal razlagal teniški igralec iz Somborja, ki že komaj čaka prihodnjo sezono. Kot je povedal, se zdaj ne bo bal nikogar na drugi strani mreže.

Kaj je zapisal Novak Đoković ob njegovem uspehu?

"Fikuuuus! Velik objem za mojega prijatelja in junaka. Bravo mojster. Dokaz, da je uspeh zagotovljen, če imaš rad tisto, kar delaš, in če verjameš vase. Gremo, še en korak," je po zmagi Krajinovića v polfinalu na Instagram zapisal Đoković.

Novak je sicer že pred časom poskrbel za zelo lepo gesto, ko je sporočil, da bo odprl restavracijo, kjer bo brezplačna hrana za tiste, ki se borijo za preživetje!

Zapuščali so ga sponzorji, Novak pa mu je stal ob strani

Krajinović je že v mladinskih letih kazal svoj potencial, saj je bil uvrščen med deset najboljših igralcev. Kmalu za tem, ko je vstopil v svet profesionalnega tenisa, pa so se začele pojavljati težave s poškodbami. Imel je težave z desnim zapestjem, leta 2011 je moral na operacijo rame.

"Pred kakšnim letom sem začel igrati vse bolje in prebil sem se med sto najboljših igralcev. Kar naenkrat so se pojavile težave v zapestju. To sem moral sanirati ... Bilo je težko, predvsem psihološko je bilo težko. Bil sem vse starejši in sponzorji so se začeli umikati. Ni mi bilo lahko, ampak družina mi je vseskozi stala ob strani," je že pred finalnim dvobojem v Parizu razlagal Krajinović, ki je že kupil vstopnice za nogometno tekmo evropske lige v Londonu med Crveno Zvezdo in Arsenalom.

"Pero (Peter Petrović, trener op.p.) mi je takrat rekel, da igram turnir. Odgovoril sem mu: 'Pero, še nikoli se nisem prebil skozi prvi krog, (smeh)" je še na današnji tiskovni konferenci povedal Krajinović, ki upa, da bo s Petrovićem sodeloval čim dlje.

 

Ne spreglejte