Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
9.55

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Novak Đoković Toronto ATP

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 9.55

5 let, 8 mesecev

Đoković je po stopnicah nosil svojega trenerja #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Najboljši teniški igralci bodo v prihodnjem tednu igrali na turnirju serije masters v Torontu, med njimi tudi Novak Đoković. Srbski zvezdnik je med drugim povedal, da obstaja možnost, da se do konca sezone prebije na prvo mesto svetovne lestvice.

Novak Đokovič je z zmago na letošnjem Wimbledonu dokazal, da se je po dolgem času vrnil med najboljše. Znano je, da v tem delu sezone Đoković ne brani nobenih točk, kar pomeni, da lahko pridobi še kar nekaj mest na svetovni lestvici, na kateri je trenutno prvi Rafael Nadal. Izključeno ni niti prvo mesto, česar se zaveda tudi Nole.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zdaj je veliko bolj sproščen

"Prvo mesto je zmeraj cilj, ampak do konca sezone? Ne vem, po tiho upam, da obstaja ta možnost, vendar to ni odvisno zgolj od mene, ampak tudi od drugih igralcev. Od tega, kako bodo oni igrali. Dejstvo je, da do konca sezone ne branim nobenih točk, kar je zame veliko olajšanje. V nadaljevanje sezone grem lahko bolj sproščen. OP ZDA je zagotovo glavni cilj v prihodnjem mesecu in pol. Toronto in Cincinnati sta zelo pomembna turnirja, kjer se želim prebiti čim dlje, ampak vse to je priprava na New York," je za srbski Sportklub povedal trenutno deseti igralec na svetu.

V Torontu ga že v prvem krogu čaka zahteven nasprotnik. | Foto: V Torontu ga že v prvem krogu čaka zahteven nasprotnik. Potreboval bo nekaj dni

Toronto je zanj prvi turnir po zmagi v Wimbledonu. Kot je razkril, že komaj čaka, da znova stopi na igrišče in zaigra. "Zelo sem samozavesten, saj sem na travi dosegel veliko zmag. To je nekako nov začetek. Vseeno je zdaj druga podlaga, težko je nadzorovati  žogico in razmere so povsem drugačne kot tiste, ko sem treniral v Evropi. Potreboval bom nekaj dni, da se navadim, in upam, da bom dobro začel turnir."

V Torontu ga v uvodnem krogu čaka Hyeon Chung. Južni Korejec je letos Đokovića premagal na OP Avstralije in Beograjčan se zaveda, da ga čaka težko delo. "Chung me je premagal na OP Avstralije in velja za zelo dobrega igralca. Novost je, da v prvem krogu nisem prost, kar pomeni, da bom moral potencialno odigrati en dvoboj več. Igral bom tudi v dvojicah, tako da upam, da bom odigral čim več dvobojev," je še povedal 13-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Trenerja je po stopnicah nosil na hrbtu

Očitno je bil prihod Marijana Vajde zadetek v polno. To je bilo očitno tudi na treningu pred turnirjem v Torontu, ko je srbski zvezdnik po stopnicah na hrbtu nesel svojega novega starega trenerja. Če sklepamo po izrazu na obrazu, to ni bila niti malo lahka naloga. "Tako je pravzaprav videti odnos med igralcem in trenerjem. Vajda je lahek kot peresce," se je na svojem profilu na Twitterju pošalil Đoković.

Ne spreglejte