Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 1. 2019,
11.47

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Rafael Nadal

Četrtek, 3. 1. 2019, 11.47

5 let, 3 mesece

Odpovedi in predaje Nadala: od zadnjih 13 turnirjev končal le enega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V sredo je Rafael Nadal sporočil, da zaradi poškodbe ne bo igral na turnirju v Brisbanu in tako izpustil še en turnir več. Zanimiva je njegova statistika. Od zadnjih 13 turnirjev na trdi podlagi je končal le enega.

Rafael Nadal je v letošnji sezoni do zdaj odigral le en dvoboj, in sicer na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, kjer je po treh nizih izgubil proti Kevinu Andersonu. To je bil za Majorčana edini dvoboj v novi sezoni. Načrtoval je, da bo igral v Brisbanu, a je zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal turnir. Kot je povedal, se bo raje pripravljal na OP Avstralije, prvi turnir za grand slam.

Rafael Nadal
Sportal Nadal spet poškodovan, Brisbane prečrtan

"Ne bom nehal delati." | Foto: Gulliver/Getty Images "Ne bom nehal delati." Foto: Gulliver/Getty Images Lani dokončal le devet turnirjev

Rafael Nadal je zadnji uradni dvoboj igral lani septembra v polfinalu OP ZDA. Zanimiv je podatek, da je Španec lani odigral le devet turnirjev, a je bilo to kljub vsemu dovolj, da je sezono končal na drugem mestu lestvice ATP.

Prepričan je, da bo do OP Avstralije pripravljen

Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je pomiril svoje navijače, saj je prepričan, da bo do turnirja v Melbournu, ki se začne 14. januarja, pripravljen.

"Še naprej bom treniral v Brisbanu. Ne bom nehal delati. Do sobote me boste lahko videli trenirati vsak dan. Prepričan sem, da bom do Melbourna pripravljen stoodstotno. Moj glavni cilj je, da bom do OP Avstralije pripravljen in da se bom boril za zmago," je povedal 32-letni teniški igralec. Dodal je, da je zelo razočaran, ker ta teden ne mora igrati na turnirju.

V zadnjem letu je Rafael Nadal na trdi podlagi odigral le en dvoboj. | Foto: Gulliver/Getty Images V zadnjem letu je Rafael Nadal na trdi podlagi odigral le en dvoboj. Foto: Gulliver/Getty Images

Najbolj trpi on

"Poškodba je samo splet nesrečnih okoliščin in posledica moje dolge odsotnosti. A to moram sprejeti, saj je to že moja druga zaporedna sezona, ko me gledalci ne morejo gledati v Brisbanu. Zagotovo zaradi tega najbolj trpim sam, a mislim, da je bila odločitev o umiku pravilna."

Trenutno drugi igralec sveta v zadnjem letu na trdi podlagi ni veliko igral. Od zadnjih 13 turnirjev na trdi podlagi je končal le en turnir, in sicer v Torontu, kjer je tudi zmagal.

Novak Đoković
Sportal Leto 2018: nedolžna in objokana Japonka ter velika vrnitev Srba
Odpovedi in predaje Rafaela Nadala na trdi podlagi:

Brisbane 2018: odpoved 
OP Avstralije: predaja
Acapulco: odpoved
Indian Wells: odpoved 
Miami: odpoved
Toronto: zmaga
Cincinnati: odpoved
OP ZDA: predaja 
Peking: odpoved 
Šanghaj: odpoved
Pariz: odpoved 
ATP, finale: odpoved
Brisbane 2019: odpoved
 
Ne spreglejte