Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2023,
10.44

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

19

Natisni članek

Novak Đoković Srđan Đoković OP Avstralije

Četrtek, 26. 1. 2023, 10.44

1 leto, 2 meseca

Oče Novaka Đokovića v središču škandala v Melbournu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

19

Srđan Đoković | Srđan Đoković (na fotografiji v drugi vrsti skrajno levo) se je zaradi poziranja s proruskimi simpatizerji znašel na udaru kritikov.   | Foto Reuters

Srđan Đoković (na fotografiji v drugi vrsti skrajno levo) se je zaradi poziranja s proruskimi simpatizerji znašel na udaru kritikov.

Foto: Reuters

Potem ko je srbski teniški igralec Novak Đoković v sredo prepričljivo s 6:1, 6:2 in 6:4 premagal ruskega igralca Andreja Rubljova in napredoval v četrtfinale Odprtega prvenstva v Avstraliji, se je v središču škandala znašel njegov oče Srđan Đoković.

Srđan Đoković se je po obračunu sina Novaka in Rusa Andreja Rubljova v parku Melbourne družil s skupino navijačev, ki je pozirala z rusko zastavo, na kateri je bil obraz ruskega predsednika Vladimirja Putina, in javnosti pošiljala proruska sporočila. S pozdravom "Živeli" se jim je pridružil tudi Đokovićev oče. Navijač, ki je bil pri tem najglasnejši, je nosil majico s črko Z, ki simbolizira podporo ruski invaziji na Ukrajino.  

Glede na to, da so zaradi dogajanja v Ukrajini ruske zastave in drugi predmeti, ki nosijo oznake Rusije ali Belorusije, v Rod Laver Areni, kjer poteka turnir, in v bližnjem parku prepovedani, je videoposnetek naletel na številne kritike.

Avstralski The Age poroča, da je policija v Melbournu pridržala skupino navijačev, ki naj bi ogrožala varnost. Manjša skupina navijačev naj bi se zbrala na stopnicah med teniškima stadionoma, med njimi pa je bil tudi moški z rusko zastavo in obrazom predsednika Putina. Gre za osebo, ki je bila del četverice, ki jo je policija najprej izprašala, nato pa pospremila iz arene Rod Laver, kjer je potekal obračun med Đokovićem in Rubljovom. 

Kot so sporočili iz Avstralske teniške zveze, je skupina navijačev areno morala zapustiti zaradi nošenja neprimernih zastav in simbolov ter groženj varuhom reda in miru.

Preberite še:

Matic Križnik
Sportal Matic Križnik v Melbournu obstal pred finalom dvojic med mladinci
Arina Sabalenka
Sportal Sabalenka bo v finalu OP Avstralije izzvala Ribakino
Novak Đoković
Sportal Đoković: Bil sem priklopljen na aparate in posteljo
Novak Đoković
Sportal Kdo ga lahko ustavi? Đoković je v četrtfinalu "odpihnil" Rusa.
Donna Vekić
Sportal Hrvatica je bila neprepoznavna in razglašena

 

 

Ne spreglejte