Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2012,
21.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP Avstralije Roger Federer Juan Martin del Potro

Ponedeljek, 23. 1. 2012, 21.18

8 let

Obeta se sanjski polfinale Nadal - Federer (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roger Federer je v tisočem dvoboju na teniški karavani nadigral Juana Martina del Potra in se uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Rafaelom Nadalom, ki je ugnal Tomaša Berdycha.

Švicarski velemojster z letošnjim nastopom na OP Avstralije snuje nove podvige. V četrtfinale turnirja za nagrado grand slam se je uvrstil že 31. zapored. Osvojil jih je kar 16, danes pa je bogati zbirki pridodal novi mejnik. Odigral je že tisoči dvoboj na ATP turnirju. Profesionalno teniško zgodbo na največjih turnirjih je začel pred 14 leti v Gstaadu, nato pa postal dolgoletni znanec na svetovnem prestolu. Na turnirjih se je kar stokrat uvrstil v finale in jih v zmago pretopil 70. V uvodnem četrtfinalnem srečanju je zagrenil življenje Juanu Martinu del Potru, visokemu Argentincu, ki se je do četrtfinala prebil z lahkoto. Iz kroga v krog je bil bolj suveren, v drugem krogu odpravil tudi najboljšega Slovenca Blaža Kavčiča, nato pa v manj kot dveh urah v dvoboju s tretjim nosilcem osvojil le devet iger. S tem se je Baselčan maščeval ''Gavču'' za poraz v finalu US Opna (2009), ko je prekinil niz 40 zaporednih zmag v New Yorku. Teniška javnost je mnenja, da bi se lahko del Potro brez težav s poškodbami že davno priključil veliki štiriperesni deteljici Đoković-Nadal-Federer-Murray, po torkovi predstavi v Melbournu pa se je izpostavilo, da bo moral Argentinec na višje domete še malce počakati. Štirikratni zmagovalec na OP Avstralije, Federer, je bil enostavno predober in v desetem medsebojnem srečanju z del Potrom še osmič zmagal. Federer se je v polfinale ''grand slama'' uvrstil že tridesetič in se povsem približal absolutnemu rekordu (31), ki je v lasti Jimmyja Connorsa.

Drugi nosilec Rafael Nadal se je pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, ki si je po zmagi v osmini finala prislužil žvižge. Občinstvo mu je zamerilo, da se ni hotel rokovati s poražencem Nicolasom Almagrom. Berdcyh je pojasnil, da ga je Španec v eni izmed točk, ko se je znašel na mreži, namerno ciljal v glavo. Tokrat je bil nemočen proti Nadalovim projektilom, čeprav je odlično odprl srečanje in v podaljšani igri dobil prvi niz. Tudi zaključek drugega niza je bil enako dramatičen, a se je veselil ''Rafa'', ki je nato le zaigral po pričakovanjih in strl odpor borbenega nasprotnika.

"Zadovoljen sem s tem, da sem imel tudi ob koncu dvoboja dovolj moči in sem se lahko dobro gibal," je po zmagi povedal Nadal, ki je izgubil prvi niz, po štirih urah in 16 minutah pa se je veselil polfinala v areni Roda Laverja. "Trudil sem se igrati najbolje prav v vsakem trenutku dvoboja, saj je Tomaš igral ves čas zelo dobro," je še dodal Nadal, ki ga v polfinalu čaka Federer.

Ne spreglejte