Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 12. 2013,
10.33

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Portorož Marko Umberger Gregor Krušič

Sreda, 4. 12. 2013, 10.33

4 leta, 8 mesecev

Obeta se portoroško-brazilska veselica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teniška zveza Slovenije ponosno naznanja največji domači dogodek v letu 2014, turnir ATP Challenger, ki ostaja v Portorožu in bo tesno povezan z nogometnim svetovnim prvenstvom v Braziliji.

Zanimiva bo predvsem nedelja, 13. julija 2014. To bo dan, ki bo športnim navdušencev prinesel ogromno užitkov. Na slovitem štadionu Maracana v Rio de Janeiru bo potekal finale svetovnega prvenstva v nogometu, na osrednjem teniškem prizorišču v Portorožu, ŠRC Marina, pa zaključno dejanje največjega turnirja na slovenskih tleh. Če bo tako uspešen kot je bil letos, ko si je glavno nagrado prislužil Grega Žemlja, odlično pa se je izkazal tudi Aljaž Bedene, bo portoroški dogodek slovenskemu moškemu tenisu znova podaril veliko lepega.

Nagradni sklad challengerja se bo povečal

''Rdeča nit turnirja 2014 bo povezava s svetovnim prvenstvom v nogometu,'' pojasnjuje Gregor Krušič. Direktor Teniške zveze Slovenije (TZS) je ponosno zaupal veselo novico. Mednarodno združenje teniških poklicnih igralcev (ATP) je izvedbo letošnjega portoroškega turnirja v čudovitem okolju označil za najboljšo v svojem razredu.

Prihodnje leto bo dogodek na Obali zaživel v dražji preobleki, saj bo nagradni sklad ATP Challenger Tilia Slovenia Open namesto letošnjih 30.000 v letu 2014 znašal že 42.500 evrov.

Umberger: Realizirali smo zastavljene cilje

''Tenis v Sloveniji je v vzponu, vedno več je zanimanja pri mladih. K temu so pripomogli tudi naši najboljši igralci in igralke. Kljub težki gospodarski situaciji smo uspeli realizirati zastavljene cilje. Povrnili smo ATP Challenger, ki je bil tako kot rezultati, odličen,'' ob zaključku leta meni predsednik TZS Marko Umberger.

Portoroški turnir je le smetana na torti bogate teniške ponudbe, ki se v letu 2014 obeta na slovenskih tleh. Že januarja bo zanimivo v Kranju, kjer se bo slovenska moška reprezentanca v uvodnem krogu prve evroafriške skupine Davisovega pokala na igriščih TK Triglav pomerila s Portugalsko. Če bo preskočila prvo oviro, bo tudi v drugem krogu pozdravila tekmeca (Izral) na domačih tleh, je pa o vlogi favorita oziroma ciljih še nehvaležno govoriti, saj sta vprašljiva nastopa najvišje uvrščenega Slovenca na ATP lestvici, Aljaža Bedeneta, ter domačega rekorderja Grege Žemlje.

Slovenska teniška družina se bo od leta 2013, ki je prinesel veliko uspehov, a tudi zdravstvenih težav in skrbi, uradno poslovila 21. decembra z zaključno prireditvijo v TC Millenium (BTC Ljubljana).

Ne spreglejte