Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 10. 2014,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Stanislas Wawrinka Grigor Dimitrov Rafael Nadal

Sreda, 8. 10. 2014, 12.09

8 let

Novo presenečenje v Šanghaju: Nadal izpadel v uvodnem nastopu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na teniškem turnirju serije masters v Šanghaju je prišlo do kar nekaj presenečenj. Drugi igralec Rafael Nadal se je moral posloviti že v svojem uvodnem nastopu. Novak Đoković napredoval brez težav.

Prvi lopar sveta Novak Đoković je v drugem krogu odpravil Avstrijca Dominica Thiema. Srb je za zmago potreboval slabo uro in pol, dvoboj pa se je končal po dveh nizih. Rafael Nadal, ki ga muči vnetje slepiča, se je moral posloviti že v svojem uvodnem nastopu. Kljub vsem težavam se je Španec odločil, da bo zaigral na turnirju, a moral na koncu premoč priznati svojemu rojaku Felicianu Lopezu.

Počakal bo z operacijo

Čeprav je čutil bolečine v slepiču, se na to noče izgovarjati, a meni, da njegova trenutna pripravljenost ni stoodstotna. "Feliciano je igral bolje od mene, to je edini razlog, da sem izgubil. Je pa res, da trenutno nisem v najboljši pripravljenosti, po dnevih jemanja antibiotikov se ne moreš najboljše počutiti," je dejal Nadal, ki ima vnet slepič, zdravniki so mu svetovali operacijo, a bo z njo še nekaj časa počakal: "Sprejel sem tveganje in bom z operacijo počakal do konca sezone. Položaj je zaenkrat pod kontrolo, če se ne bo poslabšal, bom nastopil na turnirjih v Baslu, Parizu in seveda na zaključnem turnirju v Londonu."

Nadal se je na turnirje vrnil po trimesečnem prisilnem počitku, po turnirju v Wimbledonu je imel težave s poškodbo zapestja.

Četrti nosilec turnirja Stanislas Wawrinka se je poslovil od turnirja, potem ko ga je v drugem krogu premagal Francoz Gilles Simon. Enaka usoda je doletela tudi Bolgara Grigorja Dimitrova, ko je moral po treh nizih priznati poraz Julienu Benneteau iz Francije. Presenetljivo hitro pa se je poslovil tudi finlist OP ZDA Kei Nišikori. Zanj je bil usoden Američan Jack Sock.

Klepačevo v drugem krogu čaka Martin Hingis

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno začela nastope na turnirju WTA v Tianjinu z nagradnim skladom 250 tisoč dolarjev. Klepačeva je v prvem krogu konkurence dvojic skupaj z Romunko Sorano Cirstea premagala Turkinjo Caglo Büyükakcay in Črnogorko Danko Kovinić s 6:2 in 6:2.

Klepačevo in Cirsteo v drugem krogu čakata prvi nosilki, Švicarka Martina Hingis in Italijanka Flavia Pennetta.

Ne spreglejte