Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 1. 2017,
8.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Novak Đoković

Torek, 10. 1. 2017, 8.52

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković jo je še dobro odnesel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Konec tedna se je Novak Đoković v finalu turnirja v Dohi obnašal nešportno, zato mu je ATP naložila denarno kazen 2.500 dolarjev (2.300 evrov). 

V finalu turnirja v Dohi, ko je Đoković igral proti Murrayju, je med dvobojem dvakrat izgubil živce. Enkrat do te mere, da je v besu žogico poslal med gledalce, ob tem pa je zadel eno izmed gledalk. Srbski zvezdnik se je po dvoboju opravičil in povedal, da prevzema vso odgovornost za svoje nespametno dejanje.

"Vsekakor nisem nameraval koga zadeti. Na srečo nisem dobil večje kazni, po drugi strani pa je smola, da se je to sploh zgodilo. V prihodnje moram biti previdnejši. Seveda lahko zadeneš ljudi, še posebej tiste v prvih vrstah. Se zgodi in ni se prvič. Zagotovo tega v prihodnje nočem več delati. Prevzemam vso odgovornost," je takoj po dvoboju povedal Nole.

Novak Đoković je za zmago v Dohi dobil slabih 200 tisoč evrov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je za zmago v Dohi dobil slabih 200 tisoč evrov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kazen se mu ne bo poznala

Ta denarna kazen pa se drugemu igralcu ne bo prav veliko poznala. Beograjčan je v svoji karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil skoraj 108 milijonov dolarjev (102 milijona evrov). Samo za zmago v Dohi, kjer je v finalu po treh nizih premagal Andyja Murrayja, je v žep pospravil slabih 200 tisoč evrov. Mnogi se sprašujejo, med njimi tudi težavni Avstralec Nick Kyrgios, ali bi tudi drugi igralci dobili tako nizko kazen.

Naslednja postaja srbskega teniškega zvezdnika je prvi letošnji turnir za grand slam, OP Avstralije, kjer bo branil lansko zmago. Novak se pod avstralskim soncem zelo dobro počuti, saj je v Melbournu zmagal že šestkrat. Glede na zadnjo prikazano igro proti Murrayju ima veliko možnosti, da ubrani lanski naslov in še sedmič dvigne prestižni pokal.

Spodaj si lahko v videu ogledate, zakaj je bil Novak Đoković kaznovan:

Ne spreglejte