Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
8. 1. 2017,
10.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

ATP tenis Andy Murray Novak Đoković

Nedelja, 8. 1. 2017, 10.23

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković tokrat ne bo ušel kazni #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je dobil uvodni turnir v Dohi, potem ko je v razburljivem finalu premagal prvega igralca sveta in svojega največjega rivala Andyja Murrayja. Kljub sanjskemu začetku sezone se Đoković zaradi svojega temperamenta ne bo mogel izogniti kazni.

Novak Đoković je v Dohi zmagal že na 67. turnirju v karieri. Z Andyjem Murrayjem sta prikazala izjemno predstavo. Kot je že v navadi, smo lahko videli veliko izmenjav žogic in nekaj vrhunskih potez najboljših igralcev na svetu. Dvoboja je bilo konec po skoraj treh urah (dve uri in 55 minut), končni izid pa je bil 6:3, 5:7, 6:4.

"Ta zmaga mi veliko pomeni. Zadnje tri mesece v lanski sezoni se na igrišču nisem počutil samozavestno in nisem mogel igrati konstantno. Štart letošnje sezone, ko sem premagal številko ena in svojega največjega rivala, je zame sanjski začetek. Spet se počutim samozavestno," je po dvoboju povedal 29-letni Nole.

Tokrat ne bo ušel kazni

Novak pa je tudi tokrat pokazal svoj temperament, potem ko je enega izmed gledalcev zadel z žogico. Podobno se je zgodilo na finalnem turnirju v Londonu, le da tokrat ne bo ušel kazni, saj mu je glavni sodnik Carlos Bernardes namenil opozorilo. Na tiskovni konferenci je Srb priznal, da se zaveda posledic svojih dejanj.

"Vsekakor nisem nameraval koga zadeti. Na srečo nisem dobil večje kazni, po drugi strani pa je smola, da se je to sploh zgodilo. V prihodnje moram biti bolj previden. Seveda lahko zadeneš ljudi, še posebej tiste v prvih vrstah. Se zgodi in ni se prvič. Zagotovo tega v prihodnje nočem več delati. Prevzemam vso odgovornost," je priznal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ob mreži sta se drug drugemu smejala. Zakaj?

Dvoboj je bil tesen in zelo naporen. Kot je povedal drugi igralec sveta, pri Andyju do zadnjega udarca ne veš, kaj se bo zgodilo. Pri teh dveh igralcih ni nič čudnega, da sta igrala tri nize in da sta na igrišču preživela skoraj tri ure. "To je šele začetek sezone, zato sva se pri mreži smejala. Oba veva, da bo vsak dvoboj, ki ga bova odigrala letos, podoben temu. To bo še zabavno," je dejal Nole, ki je razkril, da lahko le z agresivno igro dosežeš uspeh.

Čeprav je šlo "le" za turnir serije ATP250, sta imela igralca veliko željo po zmagi. Nista razmišljala o tem, za kako pomemben turnir gre in kaj so bo dogajalo prihodnji dan. "Lahko ste videli, da sva oba želela zmagati. Na začetku sezone nočeš izgubiti proti svojemu največjemu nasprotniku. Prepričan sem, da sva oba tako čutila. Kakorkoli že, eden zmaga, drugi pa izgubi."

Andy Murray je bil kljub porazu zadovoljen s svojo fizično pripravljenostjo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray je bil kljub porazu zadovoljen s svojo fizično pripravljenostjo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Murray razočaran, a tudi zadovoljen

Nobenega razloga za veselje ni imel Andy Murray, ki je s porazom prekinil niz 28 zaporednih zmag. Kljub porazu še vedno verjame, da lahko na OP Avstralije doseže dober rezultat. "Vsekakor sem razočaran, vendar sem na zadnjih nekaj dvobojih igral zelo dobro. Mislim, da je bil to za začetek dober fizični preizkus. Po dvoboju se dobro počutim, kar je pozitivno. Pred tem sem namreč se počutil nekoliko utrujeno, zdaj pa je vsak dan bolje."

Ne spreglejte