Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
2. 4. 2019,
13.38

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Novak Đoković

Torek, 2. 4. 2019, 13.38

5 let

Novak Đoković je priznal, da se je bolj zaupal trenerju kot očetu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Srdjan Đoković, Dijana Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković se ob največjih uspehih vedno znova spomni na družino in se jim zahvali za njihovo podporo. Prvi igralec sveta je v nedavnem intervjuju priznal, da ga je profesionalni šport nekoliko oddaljil od družine, še posebej od očeta.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Še vedno se uči od svojih staršev

Srdjan Đoković, oče Novaka Đokovića, je poznan kot človek brez dlake na jeziku in zna biti velikokrat kritičen do drugih igralcev, tudi do Rogerja Federerja. Prav tako je znal hitro odsloviti kakšnega izmed trenerjev, ko je menil, da ne more več pomagati njegovemu sinu, in kot danes kaže, je pri tem imel srečno roko.

Novak Đokovič je povedal, da se je veliko naučil od svojih staršev in se še vedno uči. Ob tem je izpostavil tudi svojo prvo trenerko Jeleno Genčić, ki je zelo vplivala nanj. "Vse to mi je pomagalo, da sem bolj odprt in več stvari razumem. Očitno sem šel skozi proces učenja in obvladovanja svojih čustev," je uvodoma povedal Đoković, ki je pri 16 letih začel potovati po svetu. Takrat mu je večino časa delal družbo trener.

Z očetom ni imel časa za pogovore Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

"Nisem imel časa, da bi imel z očetom globlje pogovore, a v najstniških letih je bilo kar nekaj tem, o katerih bi lahko govorila. Takrat je veliko izzivov in dogajajo se spremembe. Toliko sem bil vpet v tenis, da nisem imel časa niti za šolo," je dodal trenutno prvi igralec sveta, ki je razkril, kakšen je imel odnos s svojim očetom.

"Spominjam se, da sem se več pogovarjal s svojim trenerjem in da mi jo oče dejal, da ni treba, da se pogovarjam z njim. To sva poskušala že prej, a nama ni uspelo. Razumel je, da moram imeti ob sebi ljudi, ki so mi blizu in ki name vplivajo v različnih stvareh. To mi je pomagalo, da se razvijem."

Jelena Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V jogo ga je vpeljala Jelena

Na njegovo kariero je v zadnjih letih vplivala tudi njegova žena Jelena Đoković, ki ga je spoznala z jogo. Ta je postala del njegovega vsakdana. "Jelena se je podučila o tem, ko je študirala. Bila je cele dneve za knjigami. Študentsko življenje ni lahko in iskala je način, da se sprosti in najde energijo. Odkrila je jogo in svoje znanje delila z menoj, tako da sem se začel sam ukvarjati s tem. Postalo je sestavni del mojega življenja," je še povedal 15-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Srbski teniški trener je letos osvojil prvi turnir za grand slam – OP Avstralije. V nadaljevanju sezone mu ni šlo najbolje. Na zadnjih dveh turnirjih serije masters se je moral hitro posloviti. V Indian Wellsu je tekmovanje končal že v tretjem krogu, v Miamiju pa se je poslovil v osmini finala.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković bo moral za v prihodnje dobro razmisliti
Ne spreglejte