Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2023,
14.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

5

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 30. 3. 2023, 14.12

1 leto

Čaka na podpis ameriškega predsednika

Novak Đoković čaka na podpis predsednika ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

5

Novak Đoković Rim 2022 | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Iz ZDA prihajajo novice, da je ameriški senat izglasoval razveljavitev izrednih razmer, ki jih je povzročila pandemija covid-19. To je zagotovo dobra novica za Novaka Đokovića, enega najboljših igralcev vseh časov.

Zgornji dom je z veliko večino (68 glasovi proti 23) izglasoval odpravo izrednih razmer, kar je zagotovo razveselilo Novaka Đokovića. To za Srba pomeni, da bo lahko igral na poletni ameriški turneji in OP ZDA, zadnjem letošnjem turnirju za grand slam.

Ameriški predsednik Joe Biden naj bi v kratkem podpisal razveljavitev izrednih razmer. | Foto: Reuters Ameriški predsednik Joe Biden naj bi v kratkem podpisal razveljavitev izrednih razmer. Foto: Reuters

Samo vprašanje časa je, kdaj bo Biden podpisal

Že prejšnji mesec je tudi predstavniški dom z veliko večino glasoval za razveljavitev izrednih razmer, a po poročanju CNN ameriški predsednik Joe Biden tega dokumenta ni hotel podpisati. Po nekaterih virih, ki so blizu Beli hiši, naj bi Biden zdaj vendarle podpisal razveljavitev. To pomeni, da bodo lahko tujci, ki se niso cepili proti covid-19, brez težav vstopili v ZDA.

Vse omejitve bodo tako razveljavljene tudi za Novaka Đokovića, ki bo lahko igral na poletnem teniškem turnirju v ZDA, prav tako v New Yorku na OP ZDA, kjer lani ni smel igrati.

Ostal je načelen, zaradi tega pa ni mogel igrati

Beograjčan je zaradi svoje načelnosti, ves čas je namreč zatrjeval, da se ne namerava cepiti, moral izpustiti kar nekaj turnirjev. Še najbolj znana je zgodba z lanskega OP Avstralije. Avstralsko sodišče je odločilo, da mora zapustiti deželo tam spodaj, prav tako lani in letos ni smel igrati na turnirjih serije masters v Indian Wellsu in Miamiju, kjer turnir poteka ravno ta teden.

Novak Đoković bo igral na kar nekaj turnirjih na pesku. Izpustil naj bi le turnir v Madridu. | Foto: Reuters Novak Đoković bo igral na kar nekaj turnirjih na pesku. Izpustil naj bi le turnir v Madridu. Foto: Reuters

Začenja priprave na pesek

Trenutno drugi igralec sveta je pretekle dni preživljal v Beogradu, kjer je treniral na pesku. Danes naj bi zapustil glavno mesto Srbije in odšel v Monte Carlo, kjer se bo pripravljal na prihajajoči turnir serije masters na pesku - Rolex Monte-Carlo.

35-letni teniški igralec je letos igral le na treh turnirjih. Najprej je zmagal na turnirju v Adelajdi, nato pa v Melbournu še desetič na OP Avstralije. Marca je igral še na turnirju v Dubaju, kjer ga je v polfinalu premagal Rus Daniil Medvedjev.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković ne obžaluje odločitve glede cepljenja
Novak Đoković
Sportal Zaradi njegove odločitve izgube v milijonih
Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz znova najboljši na svetu, Nadal zdrsnil na 13. mesto
Ne spreglejte