Ni jokal zaradi bolečin, ampak zaradi nemoči #video

V nedeljskem finalu Wimbledona smo lahko videli tako solze veselja kot solze razočaranja. Marin Čilić je šokiral občinstvo, ko je sredi finala padel v jok. V enem izmed največjih dvobojev ga je premagala poškodba oziroma žulj na stopalu.

Najboljši hrvaški teniški igralec je med dvobojem zajokal. Kot je sam povedal po dvoboju, to ni bila posledica bolečin, ampak nemoči, ki jo je občutil v enem najpomembnejših dvobojev v svoji karieri. Federer je na koncu zmagal po treh nizih, za zmago pa je potreboval uro in 43 minut.

Bolečine so bile prevelike. Bolečine so bile prevelike. Foto: Guliver/Getty Images Bolečina je bila prevelika

"Preplavil me je občutek, da ne morem dati vsega od sebe. V takšnem dvoboju, v tem delu kariere in v tako velikem finalu. Težko sem se sprijaznil s tem. V solze me ni spravila bolečina, ampak občutek, da ne morem dati vsega od sebe."

Trenutno šesti igralec je imel tovrstne težave že v polfinalnem dvoboju, ko je igral proti Samu Querreyju, v zadnjih urah pred finalnim dvobojem pa je doživljal pravi pekel. "To je bil eden tistih nesrečnih dni. Imel sem zelo neprijeten žulj. Bolečino sem začutil v dvoboju s Querreyjem. Rad bi se zahvalil fizioterapevtom, ki so mi pomagali. Zadnjih 30 ur so bili vseskozi ob meni. Naredili so vse, kar je bilo v njihovi moči, ampak bolečina je bila prevelika. Ko bi moral na hitro odreagirati, nisem mogel," je po dvoboju razkril Čilić.

"Nisem prišel na igrišče, da bi čestital Rogerju. Nisem hotel zmanjšati pomena te zgodovinske zmage." "Nisem prišel na igrišče, da bi čestital Rogerju. Nisem hotel zmanjšati pomena te zgodovinske zmage." Foto: Guliver/Getty Images

Vsaj poskusil je

Kljub vsem težavam pa 28-letni Hrvat ni hotel predati dvoboja. "Nisem prišel na igrišče, da bi čestital Rogerju. Nisem hotel zmanjšati pomena te zgodovinske zmage. On si je to zaslužil in za to mu lahko le čestitam," je razkril zmagovalec OP ZDA iz leta 2014.

Čilć je že pred dvobojem vedel, da bo imel težave s stopalom. Vsekakor si ni mislil, da se bo vse skupaj končalo tako. "Poskušali smo z nekaterimi anestetiki, da bi preprečili bolečino. Sicer so pomagali, a sem jo še vedno čutil. Že na ogrevanju sem poskušal s hitrimi štarti, a sem bil prepočasen. Vedel sem, da bo težko, a sem vsaj poskusil."

Marin Čilić občuduje Rogerja Federerja. Marin Čilić občuduje Rogerja Federerja. Foto: Guliver/Getty Images

Navdušen nad Federerjem

Pozneje je Marin nekaj besed spregovoril tudi o Rogerju Federerju, ki ga občuduje. Po njegovem mnenju je razlog za njegovo superiornost želja po napredovanju in izboljševanju igre. "Celo pri svojih letih se nadgrajuje in želi biti še boljši. Vsa čast mu za to in tudi njegovi ekipi. Za njega imam samo pohvalne besede," je sklenil Čilić.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano