SiolNET. Sportal Tenis
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neverjetno, a resnično: pričakujejo do 30 tisoč obiskovalcev na dan

0,69

termometer

Alexander Bublik
Kazahstanski teniški igralec Alexander Bublik prihaja na trening v Melbourne park, kjer bo kmalu mrgolelo teniških navijačev. Foto: Guliverimage/Getty Images

Medtem ko je večina sveta v primežu novega koronavirusa, bodo v Melbournu dovolili domačim ljubiteljem tenisa vrnitev na tribune stadionov na prizoriščih teniških obračunov prvega turnirja za grand slam v letu 2021. V prvem tednu turnirja si bo lahko teniške dvoboje dnevno ogledalo do 30 tisoč obiskovalcev.

"To bo najpomembnejši mednarodni dogodek z množicami, ki ga bo svet lahko spremljal po veliko pretečenih mesecih," je dejal minister za šport zvezne države Viktorija Martin Pakula v televizijski izjavi, poročata tiskovni agenciji dpa in AFP.

V prvih osmih dneh turnirja za veliki slam bo zmogljivost Melbourne Parka omejena na 30 tisoč gledalcev na dnevnih in večernih dvobojih, v zadnjih šestih dneh pa se bo to število znižalo na 25 tisoč na dan.

"To pomeni, da bomo v Rod Laver Areni, ko se bomo približali koncu turnirja, imeli neverjetno vzdušje, ki se ne bo razlikovalo od vzdušja, ki smo ga videli v preteklih letih," je dejal minister.

Italijanska teniška igralka Jasmine Paolini po 14-dnevni karanteni. Italijanska teniška igralka Jasmine Paolini po 14-dnevni karanteni. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pakula je dejal, da bodo zgornje meje obiskovalcev pomenile, da si bo grand slam v Melbourne Parku ogledalo v živo na stadionih do 390 tisoč ljudi. "To je približno 50 odstotkov povprečja v zadnjih treh letih," je dodal.

Grand slam se začenja 8. februarja

Grand slam v Melbournu se bo začel 8. februarja, tri tedne pozneje kot običajno zaradi pandemije novega koronavirusa.

Trenutno je po vsej Viktoriji zgolj 23 aktivnih primerov koronavirusnih okužb, v zadnjih 24 urah pa je bil odkrit samo en nov primer. Pakula je dejal, da primer ni povezan z OP Avstralije in da je okužena oseba že v hotelski karanteni.

V Viktoriji že 24. dan po vrsti niso zabeležili nobenega lokalnega primera bolezni covid-19. Vsi teniški igralci so bili prisiljeni po prihodu v Avstralijo prestati obvezno 14-dnevno karanteno. V množici tisoč igralcev, trenerjev in članov ekip so odkrili osem pozitivnih primerov okužb z novim koronavirusom.

Serena Wiliams je naklonjena strogim ukrepov pred turnirjem v Melbournu. "14-dnevna hotelska karantena je bila res nora in zelo naporna, vendar je odlično, saj po tem lahko znova povsem normalno živiš in deluješ," je povedala v enem od intervjujev. Serena Wiliams je naklonjena strogim ukrepov pred turnirjem v Melbournu. "14-dnevna hotelska karantena je bila res nora in zelo naporna, vendar je odlično, saj po tem lahko znova povsem normalno živiš in deluješ," je povedala v enem od intervjujev. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tudi Serena Williams podpira stroge ukrepe

Nekateri igralci so kritizirali stroge protokole in osamitev. Med tistimi, ki pa so pohvalili prizadevanja za varno izvedbo turnirja, je tudi sedemkratna prvakinja odprtega prvenstva Avstralije Serena Williams.

"Ko smo prišli v Avstralijo, smo vsi morali za 14 dni v karanteno v hotelski sobi. To je bilo res noro in zelo naporno, vendar je odlično, saj po tem lahko znova povsem normalno živiš in deluješ," je za ameriško televizijsko oddajo The Late Show with Stephen Colbert povedala Williamsova.

"To počnejo pravilno ... Splača se, ker želimo, da smo ob koncu dneva vsi varni."

Prebivalci Melbourna so morali preživeti eno najdaljših in najstrožjih karanten na svetu, ko je bilo novih dnevnih okužb 700. V mestu s 4,9 milijona prebivalci je lani 112 dni veljal ukaz "ostani doma" (stay at home).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin