Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2015,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer OP ZDA finale

Petek, 11. 9. 2015, 13.20

8 let

Neroden padec in zmaga Novaka Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković je v finalu OP ZDA po štirih nizih premagal Švicarja Rogerja Federerja in se veselil svoje desete zmage na turnirjih za grand slam.

V zadnjem dejanju letošnjega OP ZDA sta se med seboj udarila dva velika tekmeca. Roger Federer je v New Yorku lovil svojo šesto zmago, medtem ko se je Novak Đoković potegoval za svojo drugo lovoriko na tem prestižnem turnirju. Na koncu je bil po štirih nizih in po slabih treh urah in pol boljši srbski zvezdnik. To je bil njun 42. medsebojni dvoboj. Izid v zmagah pa je zdaj izenačen na 21:21.

V najpomembnejših trenutkih je igral najbolje

Dvoboj se je začel s triurno zamudo, saj je organizatorjem nagajal dež. Kljub dolgemu čakanju pa so ljubitelji tenisa prišli na svoj račun, saj sta oba glavna akterja prikazala vrhunski tenis.

Novak Đoković je še enkrat dokazal, da v najpomembnejših dvobojih igra najbolje. Vedeti je treba, da Nole zadnja dva tedna ni bil pravi, v finalu pa je pokazal povsem drug obraz.

Beograjčan je dvoboj začel veliko bolje. Čeprav je na začetku prvega niza grdo padel (zdravnik mu je moral oskrbeti rane), se je prvi igralec sveta hitro vrnil v igro in osvojil prvi niz. V drugem nizu je svojo raven igre dvignil Federer. Švicarju je v zadnji igri uspel break, tako da je izenačil na 1:1 v nizih.

To je bila zanj druga zmaga v New Yorku

V tretjem nizu je imel Roger psihološko prednost, vendar Novak ni popustil v svoji igri. Najbolj pomembna je bila osma igra, ko je pri rezultatu 3:4 Nole rešil dve break žogi, nato pa v naslednji igri odvzel servis 34-letnemu Švicarju. Drugi niz se je končal z izidom 6:4.

V zadnjem, odločilnem nizu je znova na igrišču zagospodaril Novak, ki je povedel s 5:2, vendar to pa še ni bilo konec dvoboja. Federer je v osmi igri nasprotniku odvzel servis (3:5), v deseti igri pa je imel celo tri zaključne žogice za odvzem servisa, da se popolnoma vrne v igro (5:5). Đoković je zdržal tudi ta nalet in se po letu 2011 zasluženo veselil še ene velike zmage na OP ZDA.

Ne spreglejte