Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
12.03

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

Natisni članek

OP Francije Viktorija Azarenka

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 12.03

3 leta, 6 mesecev

Hladno vreme na OP Francije

Nemogoče razmere: "Ali se šalite? Ne vidite, kaj se dogaja?" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35
Viktorija Azarenka | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V Parizu, kjer se je v nedeljo začelo OP Francije, so vse prej kot prijazne razmere za igralce. Viktorija Azarenka je imela po nekaj minutah čakanja dovolj in je odšla z igrišča. "Ali se šalite? Ne vidite, kaj se dogaja?" je bila na organizatorje jezna Azarenka.

Kmalu je imela dovolj čakanja

Nekdanja prva igralka sveta je bila ob zelo mrzlem vremenu na igrišču vse prej kot razpoložena. Po uvodnih treh urah oziroma po 24 minutah se je vreme tako poslabšalo, da so Danko Kovinić in Viktorijo Azarenko prosili, naj nekaj časa počakata na igrišču, saj naj bi se vreme v kratkem izboljšalo. To Belorusinji ni bilo niti malo všeč, zato je organizatorjem povedala svoje.

"Ali se šalite? Ne vidite, kaj se dogaja? Kaj sploh delamo tukaj? Veste, da se ne pritožujem, ampak to postaja že nekoliko smešno," je uvodoma povedala Azarenka.

Viktorija Azarenka ni vajena tako hladnega vremena. | Foto: Gulliver/Getty Images Viktorija Azarenka ni vajena tako hladnega vremena. Foto: Gulliver/Getty Images "Tukaj sedim kot raca"

Pozneje je prišla "supervizorka" dvoboja, ki je želela situacijo nekoliko umiriti, a ji ni uspelo, potem ko je postavila enako zahtevo. Torej, da še nekaj minut počakata na igrišču. "Ne, ne bom čakala še nekaj minut, ker me zebe. Osem stopinj je. Živim na Floridi in sem vajena toplega vremena. To je smešno, prehladno je. Kaj je smisel tega? Tukaj sedim kot raca," je povedala Azarenka in zapustila igrišče. To je pozneje storila tudi Črnogorka Danka Kovinić. Za to dejanje nista bili kaznovani.

Azarenka na koncu predala le tri igre

Igralki sta se pozneje vrnili na igrišče, ko se je vreme nekoliko izboljšalo. Dvoboj je na koncu brez težav dobila Azarenka, potem ko je Kovinićevo premagala z izidom 6:1 in 6:2. Za zmago pa je potrebovala malo več kot eno uro.

Nedelja je bila v Parizu zelo hladna in številni igralci so se pritoževali nad nenavadnimi vremenskimi razmerami in nizkimi temperaturami. Vremenska napoved pa tudi za prihodnje dni ni najboljša.

Aljaž Bedene
Sportal Spregovoril o neprijetnih testih na Roland Garrosu #video
Murray Andy Pariz Wawrinka
Sportal Andy Murray nemočen v spektaklu dneva v Parizu
Simona Halep
Sportal Za rojstni dan si bo privoščila steklenico vode, podvig ameriške najstnice
Ne spreglejte