Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
15. 6. 2019,
13.43

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74

1

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Sobota, 15. 6. 2019, 13.43

4 leta, 10 mesecev

Nekdanji trener Novaka Đokovića je zaskrbljen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74

1

Boris Becker in Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred enim tednom se je končalo OP Francije in lahko rečemo, da tam nismo videli nič novega. Še enkrat več je na rdečem pesku zmagal Rafael Nadal. Boris Becker, nekdanji prvi igralec sveta in nekdanji trener Novaka Đokovića, je glede tega zaskrbljen in tudi nekoliko kritičen do mlajših igralcev.

Rafael Nadal je letos na OP Francije zmagal še dvanajstič, potem ko je v finalu premagal Dominica Thiema in s tem skupno zmagal še 18. turnir za grand slam. Dejstva govorijo, da so Nadal, Federer in Đoković zmagali na zadnjih desetih turnirjih za grand slam. In kje so preostali igralci?

Roger Federer, Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal je razkril, kaj je Federerju povedal na mreži

Novak Đoković je letos zmagal OP Avstralije, v Parizu pa se je prebil do polfinala. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je letos zmagal OP Avstralije, v Parizu pa se je prebil do polfinala. Foto: Gulliver/Getty Images "Ne govorite mi, da so ostali tako dobri"

Edini, ki se jim je v tem času uspelo prebiti v finale, so bili Juan Martin del Potro, Marin Čilić in Stan Wawrinka, a vsi ti igralci so starejši od 28 let. "Gre za določene pristope, ki jih mlajši tekmovalci še nimajo. Ne gre za forhend ali fizično pripravo, ampak za odnos, ki dela razliko med zmago in porazom," je povedal Nemec, ki o teh podatkih ne govori kar iz glave.

"Bral sem statistiko prijatelja, kjer je razvidno, da niti en igralec, ki je mlajši od 28 let, z izjemo Dominica Thiema, ni igral v finalu turnirja za grand slam. In to ni dobro. To ni kompliment za nikogar, ki je mlajši od 28 let, in ne govorite mi, da so preostali tako dobri. Vprašati se moramo, kakšen odnos imajo tisti, ki so mlajši od 28 let. Samo to se lahko sprašujemo."

Novak Đoković
Sportal Razočarani Đoković: Bom raje nehal, da mi ne bo kdo kaj očital

"Jaz lahko spoštujem Rogerja, Rafo in Novaka. Kdo še ostane?" | Foto: Reuters "Jaz lahko spoštujem Rogerja, Rafo in Novaka. Kdo še ostane?" Foto: Reuters

"Kdo še ostane?"

Roger Federer ima 37 let, Nadal jih ima 33, Đoković pa šteje 32 pomladi. Boris Becker je prepričan, da bi morali mlajši tekmovalci premagati vse tri že takrat, ko igrajo najboljši tenis. "Jaz lahko spoštujem Rogerja, Rafo in Novaka. Kdo še ostane? Pokažite mi, dajte mi nekaj, o čemer se lahko pogovarjamo," je še povedal najmlajši zmagovalec turnirja v Wimbledonu.

Rafael Nadal
Sportal Sliši se neverjetno, a Nadal je še 12. zmagal v Parizu
Ne spreglejte