Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
19.00

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Nick Kyrgios

Četrtek, 23. 5. 2024, 19.00

3 tedne, 2 dneva

Nekateri so ogorčeni, ker so poklicali Nicka Kyrgiosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Nick Kyrgios | Nick Kyrgios naj bi v času Wimbledona sodeloval z britansko javno radiotelevizijo (BBC). Nekateri so nad tem vse prej kot navdušeni. | Foto Guliverimage

Nick Kyrgios naj bi v času Wimbledona sodeloval z britansko javno radiotelevizijo (BBC). Nekateri so nad tem vse prej kot navdušeni.

Foto: Guliverimage

Del britanske javnosti je ogorčen nad odločitvijo britanske javne radiotelevizije (BBC), da bi v času teniškega Wimbledona sodelovala z avstralskim teniškim igralcem Nickom Kyrgiosom, ki se je zaradi nasilja lani soočal z obtožbami.

Nick Kyrgios naj bi na televiziji v času teniškega Wimbledona sodeloval kot strokovni komentator. Konservativna poslanka Caroline Nokes, predsednica odbora za ženske in enakost britanskega parlamenta, je dejala, da bi se morala javna televizija sramovati zaradi tega dogovora, saj je Nick Kyrgios lani priznal, da je napadel nekdanje dekle.

Soustanovitelj skupine Reclaim These Streets Jamie Klingler je prav tako izrazil zaskrbljenost nad sodelovanjem. Kyrgios je februarja lani priznal, da je napadel nekdanje dekle, vendar je sodnik v Canberri incident označil za enkratno dejanje, kar mu je prihranilo marsikatero težavo.

Caroline Nokes | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage "To je sramota"

"BBC bi se moral pogrezniti od sramu. To je sramota in kaže na popoln prezir, ki ga ima naša nacionalna radiotelevizija do žensk. Zdaj na Wimbledon pripeljejo moškega, ki je priznal, da je napadel žensko," je ogorčena Caroline Nokes povedala za Telegraph Sport.

Oglasila se je tudi organizacija Women's Aid, ki se v Veliki Britaniji ukvarja z nasiljem v družini. Teresa Parker, vodja pri dobrodelni organizaciji, je povedala, da so šokirani, da so za strokovnega komentatorja povabili človeka, ki je priznal, da je napadel nekdanje dekle. "Skrbi nas, da to sodelovanje pošilja skrb vzbujajoče sporočilo o tem, kako resno kot družba jemljemo nasilje nad ženskami."

Nick Kyrgios | Foto: Reuters Foto: Reuters

Eden največjih talentov

Eden najbolj kontroverznih igralcev v zadnjem času zadnjega desetletja je v zadnjih 18 mesecih nastopil le na eni tekmi. Devetindvajsetletni Avstralec ima precej težav s poškodbami, predvsem ga pestita poškodbi kolena in zapestja. Finalist Wimbledona je v nedavnem podkastu, razkril, da se bo kmalu vrnil, a bo potreboval dalje časa, da bo pripravljen na turnejo.

Nick Kyrgios je znan kot velik talent svetovnega tenisa, ki pa ga zaradi svoje vihravosti ni nikoli popolnoma izkoristil. Vseeno se je leta 2022 uvrstil v finale Wimbledona, kjer pa je moral priznati poraz Novaku Đokoviću. Nase je že opozoril leta 2014, ko se je prebil do četrtfinala in v osmini finala pod hladno prho poslal Rafaela Nadala.

Imel je psihološke težave

Pozneje se je izkazalo, da je imel uspeh tudi negativne posledice. Kyrgios je v Avstraliji postal slaven, na podlagi tega pa so od njega veliko pričakovali. S tem pritiskom se je slabo spopadal in se kar nekaj časa boril s psihičnimi težavami. Razmišljal je celo o samomoru. "Popival sem, užival droge …" je povedal za Netflixovo dokumentarno serijo Break Point.

Nick Kyrgios je že nekaj časa v zvezi s Costeen Hatzi. | Foto: Guliverimage Nick Kyrgios je že nekaj časa v zvezi s Costeen Hatzi. Foto: Guliverimage

Pokesal se je

Po lanski obsodbi je dejal, da je hvaležen, da je sodišče zavrnilo obtožbe. "Ni prav, kar se je zgodilo, in odzval sem se način, ki ga globoko obžalujem. Vem, da ni bilo prav, in iskreno mi je žal za bolečino, ki sem jo povzročil."

Kyrgios je namreč med prepirom v Canberri leta 2021 Chiaro Passari, nekdanje dekle, porinil na pločnik.

Preberite še:

Boris Becker
Sportal Spet je počilo: Beckerju je naprej vrgel skrivanje premoženja
Nick Kyrgios
Sportal Spet ga ne bo
Nick Kyrgios
Sportal Avstralski teniški zvezdnik gre na OnlyFans
Ne spreglejte