Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
12.19

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

Nick Kyrgios Boris Becker

Četrtek, 14. 12. 2023, 12.19

4 mesece, 2 tedna

Spor med Borisom Beckerjem in Nickom Kyrgiosom

Spet je počilo: Beckerju je naprej vrgel skrivanje premoženja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
Boris Becker | Boris Becker se je razburil ob zadnjem zapisu Kyrgiosa. Med njima se je vnel besedni spor. | Foto Guliverimage

Boris Becker se je razburil ob zadnjem zapisu Kyrgiosa. Med njima se je vnel besedni spor.

Foto: Guliverimage

Že od nekdaj je znano, da nekdaj legendarni teniški igralec Boris Becker in Nick Kyrgios, eden najbolj prepoznavnih igralcev na teniški turneji, nista na isti valovni dolžini. Na družbenih omrežjih je spet počilo med njima in nič si nista ostala dolžna.

Boris Becker se je precej burno odzval, potem ko je Kyrgios izjavil, da bi Novak Đoković uničil vse igralce preteklih desetletij. Avstralec je za The Athletic dejal, da igralci kova, kot je Boris Becker, ne bi imeli pravih možnosti proti Srbu, saj je tenis od takrat zelo napredoval.

Nick Kyrgios velja za enega najbolj talentiranih igralcev, ki vsaj do zdaj ni izkoristil vsega svojega potenciala. | Foto: Reuters Nick Kyrgios velja za enega najbolj talentiranih igralcev, ki vsaj do zdaj ni izkoristil vsega svojega potenciala. Foto: Reuters

"To je povsem druga igra"

"Takrat je bila igra zelo počasna. Gledal sem Borisa Beckerja in ne bom rekel, da niso bili dobri v njihovih časih, ampak reči, da bi bili tako dobri tudi danes, bi bilo absurdno. Takrat so servirali s hitrostjo od 197 do 200 kilometrov na uro. Igralci, kot sem jaz, redno servirajo 220 kilometrov na uro v kot. To je povsem druga igra. Servirati moraš 220 kilometrov na uro, kajti če serviraš z manjšo hitrostjo, te Đoković živega poje," je povedal Nick Kyrgios.

Boris Becker še danes velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona. V svoji karieri je osvojil šest zmag na turnirjih za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker še danes velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona. V svoji karieri je osvojil šest zmag na turnirjih za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images Becker mu je očital, da nima verodostojnosti za tovrstne komentarje

Očitno so Borisa Beckerja te izjave zadele naravnost v srce, saj je bil na platformi X precej neposreden in 28-letniku očital, da nima verodostojnosti, da lahko ocenjuje kaj takšnega, in da se naj se s sledilci na OnlyFans pogovarja o čem drugem.

"Nick zadnje časa dela veliko hrupa okrog tenisa!?! Zakaj govori o športu, ki ga očitno sovraži. Dejstvo je, da ne kot igralec ne kot trener nikoli ni zmagal največjega turnirja (enkrat med dvojicami). Torej od kod njegova verodostojnost? Če poskušam primerjati generacije … Laver proti Federerju, Borg proti Nadalu, Sampras proti Đokoviću? Sploh še nisem omenil McEnroeja, Connersa, Lendla, Agassija, Courierja, Edberga, Wilanderja, Kuertena, Bruguere, Rafterja, Hewitta in mnogih drugih … S svojimi sledilci na OnlyFans se pogovarjaj o marsičem, samo ne o tenisu!"

Novak Đoković je zanj daleč najboljši. | Foto: Reuters Novak Đoković je zanj daleč najboljši. Foto: Reuters

Novak bi ga odpihnil v njegovih najboljših letih

Seveda mu eden najbolj kontroverznih teniških igralcev na turneji ni ostal dolžan in se je že kmalu po zapisu legendarnega Nemca, najmlajšega zmagovalca Wimbledona, odzval. Zapisal je, da je zagotovo, da čez 20 ali 30 let ne bo trdil, da bi se lahko primerjal z novimi igralci na sceni in da je vse skupaj samo stvar ega.

"Mislim, da sem premagal (Rogerja) Federerja, (Rafaela) Nadala, (Novaka) Đokovića, (Andyja) Murrayja, tako da se mi zdi, da imam malo verodostojnosti … Prav tako ni treba biti znanstvenik, da ugotoviš, bi te Novak odpihnil v tvojih najboljših letih. Ne gre za napad, ampak samo za dejstva," je uvodoma zapisal Nick in se obregnil ob zaporno kazen Beckerja.

Britanske oblasti so nekdanjega igralca obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Po nekaj več kot sedmih mesecih za rešetkami so ga izpustili na prostost in izgnali iz države. | Foto: Reuters Britanske oblasti so nekdanjega igralca obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Po nekaj več kot sedmih mesecih za rešetkami so ga izpustili na prostost in izgnali iz države. Foto: Reuters

Ti si tisti, ki skriva premoženje?

"Hahahaha, ta človek govori o verodostojnosti … Nazadnje, ko sem preveril, si ti tisti, ki skriva premoženje, kajne? In cenim, da govoriš o OnlyFans! Boris Becker govori o znamki! Vedno sem vedel, da spremljaš moje poslovno sodelovanje."

Nick Kyrgios, nekdaj 13. igralec sveta, je trenutno v težkem obdobju svoje športne kariere, saj ga že kar nekaj časa pestijo poškodbe. Lani je odigral le en dvoboj in še tega izgubil, letos pa je že odpovedal igranje na OP Avstralije. Na drugi strani se je Boris Becker znova znašel v trenerski vlogi. Pod svoje okrilje je vzel Holgerja Runeja, enega najbolj perspektivnih igralcev na turneji ATP. Pred leti je zelo uspešno sodeloval z Novakom Đokovićem.

Preberite še:

Nick Kyrgios
Sportal Avstralski teniški zvezdnik gre na OnlyFans
Nick Kyrgios
Sportal Spet ga ne bo

 

Ne spreglejte