Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
7.59

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Mima Jauševec tenis

Četrtek, 28. 5. 2020, 7.59

3 leta, 10 mesecev

Pokal Mima Jaušovec

Ne samo vrhunski tenis, tudi podpisan dres Dončića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mima Jaušovec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski teniški navdušenci že komaj čakajo, da se 6. junija začne prvi vseslovenski teniški turnir, kjer bodo lahko spremljali vse naše najboljše teniške igralce. Turnir ima tudi veliko dobrodelno noto, potekala pa bo tudi dobrodelna dražba, kjer se lahko potegujete za zelo zanimive rekvizite. Med njimi sta tudi podpisana dresa Luke Dončića in Lionela Messija ter prav poseben lopar Mime Jaušovec.

Le še dober teden nas loči do prvega vseslovenskega teniškega turnirja, kjer se bodo med 6. in 8. junijem v RCU Lukovica za prvo lovoriko Mime Jaušovec pomerili vsi najboljši slovenski teniški igralci in igralke. Torej bomo prvič na enem mestu videli vse najboljše slovenske teniške igralce. Vsi nastopajo brezplačno, vsa zbrana sredstva pa bodo po pokritju stroškov organizacije namenili v dobrodelne namene.

Ob slovenskih teniških "poslasticah" pa se lahko na dobrodelni dražbi potegujete za izjemno zanimive rekvizite. Svoj veliki doprinos je dodala tudi Mima Jauševec, legendarna slovenska teniška igralka in edina, ki je osvojila posamičen turnir za grand slam. To ji je uspelo leta 1977 na OP Francije. Mima je za dražbo podarila svoj lopar iz leta 1974, ko je prvič igrala na znamenitem turnirju v Wimbledonu.

Na elektronskem naslovu info@pokalmima.com se lahko že potegujete za:

podpisan dres Luke Dončića, izklicna cena 3.000 evrov,

podpisan dres Lea Messija, izklicna cena 3.000 evrov,

lopar Mime Jaušovec iz Wimbledona iz leta 1974, izklicna cena 2.000 evrov,

lopar Polone Hercog, izklicna cena 1.000 evrov,

lopar Aljaža Bedeneta, izklicna cena 1.000 evrov.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Format tekmovanja

V vsaki ekipi je pet igralcev in pet igralk, od tega en igralec (oziroma igralka), mlajši od 21 let. Tekmovanje se odvija tri dni (6. do 8. junij), vsak dan se igra sedem tekem - dvakrat moški posamezno, dvakrat ženske posamezno, enkrat moški dvojice, enkrat ženske dvojice in enkrat mešane dvojice. Igra se na dva dobljena niza od štirih (3:3 tiebreak), odločilni niz podaljašani tiebreak. Vsaj štirje igralci v vsaki ekipi igrajo vsaj eno in ne več kot dve tekmi posameznikov ter ne več, kot tri tekme dvojic. Zmaga prvi dan je vredna eno točko, zmaga drugi dan dve točki in tretji dan tri točke. Skupno je mogoče doseči 42 točk, in prva ekipa, ki pride do 22 točk, je zmagovalka oziroma v primeru, da je 21:21, odloča podaljšani tiebreak dvojic v poljubni postavi.

Konec tedna začetek sezone tekmovalnega tenisa v Sloveniji

Ta konec tedna se v tekmovalne arene v Sloveniji prvič po koronski epidemiji vračajo teniški igralci in igralke. Na članskem odprtem prvenstvu Slovenije v Radomljah bodo med drugimi zaigrali Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman in Nastja Kolar.

Ligaška tekmovanja v vseh starostnih kategorijah bodo potekala po Sloveniji. Skupaj je prijavljenih okoli 400 igralcev in igralk, ki z nestrpnostjo čakajo ponovni zagon tekmovanj.

"Zelo nas veseli porast prijav predvsem v mlajših kategorijah. V primerjavi s prejšnjimi leti se je na državna prvenstva prijavilo trideset odstotkov več klubov. Hkrati smo na teniški zvezi naredili nov koledar tekmovanj za 2020 in prišli do številke 230 turnirjev, kar je približno toliko, kot če bi sezono izpeljali v celoti," je za STA povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Mark Cuban, Luka Dončić
Sportal Šef Luke Dončića ima svojo idejo o nadaljevanju lige NBA
Jelena Đoković
Sportal Je tudi vas pustila brez besed? #video
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković med karanteno prikrival svoje treninge #video
Ne spreglejte