Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
15.14

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

1

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Borna Ćorić Novak Đoković

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 15.14

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (ATP), 8. DAN

Izmučeni Đoković po dobrih treh urah do četrtfinala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je v četrtem krogu premagal Daniila Medvedeva. Mladi Rus je bil za Srba trd oreh. Miloš Raonic je premagal razglašenega Aleksandra Zvereva, naprej sta se uvrstila še Francoz Lucas Pouille ter Kei Nišikori.

Serena Williams
Sportal Serena Williams se je morala zelo potruditi za uvrstitev v četrtfinale

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V nedeljo smo lahko na osrednjem igrišču videli senzacijo, potem ko je Stefanos Cicipas izločil velikega Rogerja Federerja. Novak Đoković je svoje delo bolje opravil, potem ko je domov poslal 22-letnega Daniila Medvedeva. Čeprav je dvoboj trajal štiri nize (6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3.), sta se oba igralca precej namučila. Videli smo lahko kar nekaj dolgih izmenjav. Dvoboj je trajal tri ure in 20 minut. Igralca sta se do zdaj pomerila trikrat in vsi trije so se končali v prid srbskega zvezdnika, ki tudi na začetku letošnje sezone kaže dobro formo. Đokovića v naslednjem krogu čaka Japonec Kei Nišikori.

V četrtem nizu sta bila že precej utrujena. | Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtem nizu sta bila že precej utrujena. Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtem nizu sta bila že oba izmučena

Po prvem nizu je bilo videti, da Srb z mladim Rusom ne bo imel večjih težav. Prvi niz je dobil s 6:4. V nadaljevanju se je Medvedev izkazal za zelo trdoživega nasprotnika. V drugem nizu je imel prvi igralec sveta v rokah prednost s 4:1, a se je 19. igralcu uspelo vrniti in drugi niz je dobil po podaljšani igri.

Tretji niz se je odvijal po notah prvega igralca sveta, ki je Daniilu dvakrat odvzel servis in ga dobil s 6:2. V četrtem nizu sta bila videti oba igralca že precej izmučena. Noletu je uspel "break" v tretji igri četrtega niza. V nadaljevanju je Medvedev nekajkrat resno zapretil, a je znal Srb ubraniti vse napade, četrti, odločilni niz je dobil s 6:3.

"Počutim se fantastično, najboljše v vsem življenju"

"Vem, da zdaj to gleda moj naslednji nasprotnik ... Počutim se fantastično, najboljše v vsem življenju," se je uvodoma pošalil Đoković. O današnjem dvoboju pa je dodal: "Bila je izredna fizična bitka. Danil igra zelo dobro, ima dober servis, bekhend. Dobro se brani, zna priti do mreže. Težko ga je bilo prebiti, treba je bilo najti pot. Ubranil sem nekaj točk. Enostavno moraš preživeti in čakati na priložnost."

Borna Ćorić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Turnir končal še zadnji Hrvat

Med posamezniki je bil edino hrvaško upanje Borna Ćorić, potem ko je Marin Ćilić v nedeljo že izpadel. A tudi mlademu Hrvatu se ni uspelo prebiti skozi osmini finala, potem ko ga je premagal Francoz Lucas Pouille, trenutno 31. igralec sveta. Dvoboj se je končal po štirih nizih, končni rezultat pa je bil 6:7 (4), 6:4, 7:5, 7:6 (2).

Kei Nišikori | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Pravi maraton sta uprizorila Japonski samuraj Kei Nišikori in Pablo Carreno Busta. Na koncu je po petih nizih in dobrih petih urah zmagal Nišikori, ki je zaostajal že dva niza. Dvoboj je odločila super podaljšana igra, ki jo je Japonec dobil z 10:8.

Aleksandru Zverevu popustili živci

Kot prva sta se v moškem delu pomerila Aleksander Zverev in Milos Raonic. Mladi Nemec je bil tokrat povsem razglašen, saj ga je visokorasli Kanadčan gladko premagal po treh nizih. Končni izid je bil 6:1, 6:1 in 7:6 (5).

 

Ne spreglejte