Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
5. 6. 2014,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Andy Murray

Četrtek, 5. 6. 2014, 9.37

8 let

Nadal se na treningu že dolgo ni počutil tako dobro

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rafael Nadal je v četrtfinalu OP Francije v štirih nizih odpravil svojega rojaka Davida Ferrerja, zdaj ga v polfinalu čaka Škot Andy Murray.

Po včerajšnji dokaj gladki zmagi je Nadal dosegel že svoj deveti polfinale na pariškem pesku. Čeprav Španec na pesku letos ne kaže najbolj dominantnih iger, saj je prvič po desetih letih izgubil tri dvoboje na peščenih igriščih. Enega izmed porazov mu je v Monte Carlu prizadejal tudi nasprotnik v četrtfinalu David Ferrer.

V tretjem nizu je Španec igral atomski tenis

Po prvem nizu ni kazalo najbolje, saj je Nadal, ki je v torek praznoval svoj 28. rojstni dan, prvi niz izgubil. Šele v drugem nizu je prišel do svoje igre, v tretjem nizu pa je prikazal atomski tenis. Svojemu rojaku je "zavezal kravato", potem ko v tretjem nizu ni storil niti ene neizsiljene napake. Ferrer je bil praktično brez moči.

"V prvem nizu ni deloval moj bekhend, kar me je sprva čudilo, saj mi je šel na treningu zelo dobro. Že dolgo se nisem tako dobro počutil na treningu kot tukaj. Na igrišče sem prišel zelo samozavestno, saj sem na treningih žogico zelo dobro udarjal, veliko bolje kot pred meseci. Pravzaprav ne vem, kaj se je sprva dogajalo, preveč sem uporabljal svoj forhend. Od drugega niza dalje pa mi je šel bolje tudi bekhend, tako da se je na koncu vse dobro izteklo," je povedal osemkratni zmagovalec OP Francije.

Igra Murrayja me ne preseneča

Rafa se zaveda, da ga v polfinalu čaka precej težko delo. Nasproti mu bo stal lanski zmagovalec Wimbledona Andy Murray, ki je po zmagi nad Monfilsom dosegel svoj drugi polfinale na pariškem turnirju.

"Menim, da je Andy kandidat za zmago na Roland Garrosu. Zanj zmeraj trdim, da zna zelo dobro igrati na vseh podlagah, če želi. Ni prvič, da se je prebil med štiri najboljše igralce na tem turnirju, tako da me ne preseneča njegov uspeh v Parizu. Spominjam se dvoboja iz leta 2011, ko je igral proti takrat nepremagljivemu Đokoviću, in takrat je bil zelo blizu zmagi," je o svojem naslednjem nasprotniku povedal Nadal, ki se bo s Škotom za veliki finale udaril v petek.

Ne spreglejte