Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2013,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Indian Wells

Petek, 15. 3. 2013, 8.16

8 let

Nadal po veliki zmagi: ''Roger se ni boril, kot se običajno''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zgodnjih jutranjih urah je na turnirju masters v Indian Wellsu potekal najzanimivejši dvoboj do zdaj. V četrtfinalu sta se pomerila Roger Federer in Rafael Nadal. Dvoboj pa je dobil slednji.

Marsikateri ljubitelj tenisa je čakal današnji četrtfinalni dvoboj, ko sta si po dolgem času nasproti stala Federer in Nadal. A tokrat nismo bili priča "atomskemu" tenisu. Španec je nekoliko presenetljivo lahko premagal Švicarja z izidom 6:4 in 6:2. Dvoboj pa je trajal vsega poldrugo uro. " Prvi niz sem igral fantastično, drugi niz pa je bil nekako čuden. Roger se ni boril, kot se običajno. Verjetno je imel nekaj težav, tako da se ni mogel boriti tako, kot bi si sam želel," je takoj po dvoboju povedal Nadal, ki sta se s Federerjem srečala že 29. "Še dva tedna nazaj nisem vedel, ali bom lahko sploh igral tukaj, zdaj pa sem se uvrstil že v polfinale. To je zame veliko presenečenje, da dosegam takšne rezultate, saj nisem imel veliko časa za treninge. Predvsem je pomembno, da sem zdrav in da lahko nemoteno treniram. Če bo tako, bo moja vrnitev nekoliko lažja," je še povedal Nadal.

Mesec dni je, ko se je Španec vrnil na teniška igrišča, od takrat pa je zmagal dva turnirja od treh, potem ko je njegova rehabilitacija zaradi poškodbe levega kolena trajala kar sedem mesecev. Med dvobojem je bilo videti, da je nekajkrat zašepal. "Gotovo je bil nekoliko bolj previden pri svojem gibanju. To je čisto normalno, saj že nekaj časa ni igral na trdem igrišču. Ne vem, ali je bila to previdnost ali se samo privaja," je povedal 31-letni Federer, ki ima tudi sam težave s hrbtom.

V drugem četrtfinalu je Čeh Tomas Berdych ugnal Kevina Andersona iz JAR s 6:4, 6:4. Manj sreče pa so imeli gledalci z ženskima četrtfinalnima dvobojema. Prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka je predala dvoboj z Danko Caroline Wozniacki zaradi poškodbe gležnja, Avstralka Samantha Stosur pa dvoboj z Nemko Angelique Kerber zaradi poškodbe stegenske mišice.

Ne spreglejte