Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
8.57

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

tenis

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 8.57

1 leto

Na turnirju WTT v Mariboru slavila Japonka, Erjavec do polfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tenis splošna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Japonka Mai Hontama je zmagovalka prvega od 14 teniških turnirjev serije WTT v tej sezoni na slovenskih tleh. V Mariboru je 23-letnica v nedeljskem finalu ugnala Danko Claro Tauson s 6:4, 3:6, 6:4. Od Slovenk je do polfinala na domačem turnirju z nagradnim skladom 37.000 evrov prišla Veronika Erjavec.

Triindvajsetletna Erjavec, ki na lestvici WTA zaseda 352. mesto, je v polfinalu izgubila proti Tauson z 1:6, 4:6. Dvajsetletna Danka je na lestvici 139., v Mariboru pa je bila druga nosilka.

Najbolje postavljena je bila sicer Kitajka Yuan Yue, a jo je v prvem krogu ugnala domačinka Pia Lovrič s 6:3, 6:3. Kasneje je Lovrič izgubila v osmini finala proti Belgijki Yanini Wickmayer.

V glavnem delu žreba je nastopilo pet Slovenk. V osmini finala je igrala še Ela Nala Milić in izpadla proti Erjavec. V prvem krogu sta izpadli Nina Potočnik in Živa Falkner.

Med dvojicami sta slavili Rusinji Sofja Lansere in Anastasija Tihonova. Erjavec je bila z Litovko Justino Mikulskite druga nosilka, a je izpadla v prvem nastopu. Lovrič in Potočnik sta prav tako izgubili prvi dvoboj, kot tudi Ela Plošnik in Anamari Žnuderl.

Na igriščih teniškega kluba Branik Maribor so tako odigrali prvi turnir serije WTT v tej sezoni, naslednji bo na vrsti že ta teden v Murski Soboti. Sledil bo aprilski nastop v Kopru, kjer bo najmočnejši turnir z denarnim skladom okoli 55.600 evrov. Maja bosta dva turnirja na Otočcu, junija pa bosta tekmovanje na tej ravni gostila še Kočevje in Kranjska Gora.

Moški bodo najprej maja nastopili v Krškem, nato pa v juniju še v Litiji, Štorah in Celju. Julija sledi turnir v Velenju, avgusta in septembra pa se bo serija turnirjev WTT končala z dvema turnirjema v Mariboru.

Preberite še:

Viktorija Azarenka
Sportal Tretji krog Miamija usoden za več nosilk
Ne spreglejte