Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
25. 1. 2020,
9.35

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

Novak Đoković Marjan Vajda OP Avstralije

Sobota, 25. 1. 2020, 9.35

4 leta, 3 mesece

Novak Đoković

Na račun Đokovićevih izbruhov je moral požreti marsikatero besedo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novaku Đokoviću se je na OP Avstralije zdaj pridružil Goran Ivanišević, čeprav je bilo pred sezono načrtovano drugače. Sicer ga od začetka turnirja spremlja Marjan Vajda, ki je moral na račun Novakove jeze včasih požreti marsikatero besedo.

Rafael Nadal
Sportal Epska zmaga Kyrgiosa, ki ga v četrtfinalu čaka "prijatelj" Nadal

Novak Đoković se je v petek brez težav prebil v četrti krog, potem ko je po treh nizih premagal Jošihita Nišioko. Beograjčan je imel v tem dvoboju izjemen servis, kar je po njegovih besedah največja zasluga Gorana Ivaniševića, zelo veliko vlogo v njegovi ekipi pa ima tudi Marjan Vajda.

 V Melbournu ga od petka naprej spremljata Goran Ivanišević in Marjan Vajda. | Foto: Gulliver/Getty Images V Melbournu ga od petka naprej spremljata Goran Ivanišević in Marjan Vajda. Foto: Gulliver/Getty Images

Načrt je bil drugačen, a …

"Predvsem lahko povem, da imata Goran in Marjan zelo odprt in iskren odnos ter sta dnevno v stikih. Goran tukaj igra med veterani in bo do konca turnirja z nami. Načrt za to leto je sicer bil, da je na turnirjih za grand slam z menoj samo en trener. Nekajkrat smo poskusili, da sta skupaj, in izpadlo je zelo v redu. Sicer mi bolj ustreza, da gre na nekatere turnirje eden, na druge drug," je uvodoma povedal srbski teniški zvezdnik.

"Stvari so tako bolj jasne in preproste, ampak njun odnos in komunikacija sta izvrstna. To mi veliko pomeni. Če nisem razpoložen za dolge pogovore, mi je pomembno, da so informacije, ko jih dobim, "prečiščene". Torej da se o njih pogovarjajo, preden pridejo do mene. Onadva to spoštujeta in zelo dobro delata."

Novak Đoković je velikokrat zelo čustven. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je velikokrat zelo čustven. Foto: Gulliver/Getty Images Od prvega trenutka je vedel, da je Vajda pravi človek

Medtem ko je Ivaniševič v njegovi ekipi le šest mesecev, ga Marjan Vajda spremlja že vrsto let. Nole je že večkrat poudaril, da mu Slovak pomeni več kot samo trener. "Od prvega trenutka, ko sva se spoznala in začela skupaj delati, sem dobil vtis, da mi bo zelo blizu in da bova imela pristen odnos. Srečo imam, da je danes z menoj."

Bili so tudi trenutki, ko je nanj zlival bes

"On je kot član družine. Človek, na katerega se lahko zmeraj naslonim ter z njim lahko delim pozitivne in negativne trenutke. Skupaj sva doživela veliko nepozabnih trenutkov, ki se jih bova spominjala do konca življenja. Bilo so tudi trenutki, ko sem nanj in na ljudi okrog mene zlival bes, ampak on je to vedno dostojanstveno prenesel in me razume. Zato sem mu večno hvaležen," je na novinarski konferenci pojasnil drugi igralec sveta.

Roger Federer
Sportal Drama v Avstraliji: Federer vstal od mrtvih

V nedeljo Novaka čaka nov dvoboj. | Foto: Gulliver/Getty Images V nedeljo Novaka čaka nov dvoboj. Foto: Gulliver/Getty Images

V osmini finala ga čaka Argentinec

Đoković, ki ima na OP Avstralije lepe spomine, saj je tam zmagal že sedemkrat, bo v osmini finala igral proti Argentincu Diegu Schwartzmanu. Do zdaj sta igrala tri medsebojne dvoboje, a je bil do zdaj vedno boljši Đokovič.

Na Đokovićevih treningih je vedno velika množica teniških navdušencev.

Ne spreglejte