Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2020,
14.57

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer OP Avstralije

Petek, 24. 1. 2020, 14.57

4 leta, 3 mesece

OP Avstralije (ATP), 5. dan

Drama v Avstraliji: Federer vstal od mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

1

Roger Federer | Roger Federer je reševal svojo kožo. | Foto Reuters

Roger Federer je reševal svojo kožo.

Foto: Reuters

Peti dan teniškega OP Avstralije je svojo domačo nalogo uspešno opravil Novak Đoković, ki je brez težav preskočil Japonca Jošihita Nišioko in navdušil s svojo statistiko začetnega udarca. Ob tem se je še enkrat zahvalil Goranu Ivaniševiću. Zato pa se je mučil Roger Federer, ki je bil v podaljšani igri petega niza že v izgubljenem položaju, a se je uspešno dvignil.

Coco Gauff
Sportal Veliko presenečenje: čudežna deklica izločila lansko zmagovalko Melbourna

Federer se je rešil iz izgubljenega položaja

Roger Federer je velik ljubljenec avstralskega občinstva, a tokrat je bilo to v večini na strani domačina Johna Millmana, ki je Federerja že premagal na OP ZDA leta 2018. Avstralec je bil tudi tokrat blizu zmagi. V odločilnem petem nizu je imel že priložnost, da se odlepi nekdanji številki ena na svetu, a je ta našel odgovor. Podaljšana igra je odločala o tem, kdo iz tega dvoboja bo napredoval. 

Koliko moči je še ostalo Federerju za nadaljevanje turnirja? | Foto: Gulliver/Getty Images Koliko moči je še ostalo Federerju za nadaljevanje turnirja? Foto: Gulliver/Getty Images

Igrišče sta zapustila ob enih zjutraj

Avstralski ljubitelji tenisa so bili pri vodstvu z 8:4 že v deliriju, povrhu vsega je imel Millman dva servisa za zmago, a se mu je roka skrajšala. Federer je z delnim izidom 6:0 preobrnil potek zaključka in si z zmago z 10:8 dodobra oddahnil, saj je bil že v izgubljenem položaju. Dvoboj se je končal po dobrih štirih urah, igralca pa sta igrišče zapustila ob enih zjutraj po lokalnem času.

"O bog, bilo je težko." | Foto: Reuters "O bog, bilo je težko." Foto: Reuters Bil je že pripravljen, kaj bo razlagal novinarjem

"O bog, bilo je težko. Ne vem, kje naj začnem. John je igral zelo dobro. Je izjemen borec in dober fant. Morda je bila sreča nekoliko na moji strani. Moral sem ostati osredotočen in izbirati prave odločitve. V podaljšani igri mu je vse uspevalo in mislil sem si: 'Dobro, sem vsaj poskusil.' Konec koncev nisem igral slabo in bil sem že pripravljen, kaj bom razlagal na novinarski konferenci … Kakšen dvoboj, John si je zaslužil več kot polovico tega," je takoj po tekmi povedal eden najboljših igralcev vseh časov, ki bo v osmini finala igral proti Madžaru Martonu Fucsovicsu.

Nora statistika Novaka Đokovića

Novak Đoković je v tretjem krogu igral proti Jošihitu Nišioki. Trenutno 71. igralec sveta proti srbskemu zvezdniku ni imel nobenih možnosti. Đoković je dvoboj dobil gladko po treh nizih 6:3, 6:2, 6:2, za zmago pa je potreboval le eno uro in 27 minut. Če Beograjčan v uvodnem dvoboju ni bil najbolj prepričljiv, se zdi, da iz dvoboja v dvoboj igra bolje.

Goran Ivanišević (levo). | Foto: Gulliver/Getty Images Goran Ivanišević (levo). Foto: Gulliver/Getty Images

Spet se je zahvalil Goranu Ivaniševiću

Novak je znova blestel pri začetnem udarcu, ko je svojemu nasprotniku zabil 18 asov in na svoj servis izgubil le osem točk. Statistika, ob kateri človek ostane odprtih ust. Veliko zaslug za to ima Hrvat Goran Ivanišević, ki je bil v svoji igralski karieri znan kot igralec z zelo dobrim servisom.

"Zagotovo je to v zadnjem času najboljši dvoboj, kar zadeva servis. Predvsem po zaslugi Gorana Ivaniševiča. Lahko se veliko pogovarjaš o tehničnih podrobnosti, a včasih je manj več. Vse je v ritmu in ravnotežju … Za zdaj deluje zelo dobro," je po dvoboju povedal Đoković, ki ga v osmini kroga čaka Diego Schwartzman, 14. nosilec turnirja.

Po teniškem maratonu napredoval tudi Marin Čilić

Pravi teniški maraton sta prikazala Marin Čilić in Roberto Bautista Agut, ki sta igrala pet nizov. Na koncu je po več kot štirih urah slavil Čilić, končni izid pa je bil 6:7(3), 6:4, 6:0, 5:7, 6:3.

Ne spreglejte