Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 11. 2021,
18.22

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

5

Natisni članek

Thomas Bach MOK Peng Shuai

Nedelja, 21. 11. 2021, 18.22

2 leti, 4 mesece

Mok potrdil videopogovor s Peng Shuai

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

5

Peng Shuai | "Čutim olajšanje, ker sem videla, da je Peng Shuai v redu, to je bila naša glavna skrb," pa je dejala predsednica komisije športnikov pri Mok Emma Terho. | Foto Reuters

"Čutim olajšanje, ker sem videla, da je Peng Shuai v redu, to je bila naša glavna skrb," pa je dejala predsednica komisije športnikov pri Mok Emma Terho.

Foto: Reuters

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je danes sporočil, da je predsednik krovne športne organizacije Thomas Bach danes opravil polurni videopogovor s kitajsko teniško igralko Peng Shuai, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V zadnjih dneh so se po vsem športnem svetu pojavile skrbi zaradi domnevno izginule igralke.

Peng Shuai
Sportal Pojavili so se prvi posnetki izginule športnice. Pa so avtentični? #video

Dosedanji dokazi o tem, da je živa in zdrava, pa so bili objavljeni predvsem v kitajskih medijih, kjer so danes objavili tudi nov video in fotografijo Peng Shuai na odprtju mladinskega turnirja v Pekingu.

Zdaj je Mok potrdil, da so se s športnico pogovarjali pol ure. "Danes se je predsednik Moka Thomas Bach v videokonferenci pogovarjal s trikratno olimpijko, Kitajko Peng Shuai," je sporočil Mok.

"Pojasnila je, da je na varnem doma v Pekingu in se dobro počuti"

"Čutim olajšanje, ker sem videla, da je Peng Shuai v redu, to je bila naša glavna skrb. Zdela se mi je sproščena. Ponudili smo ji našo pomoč in sodelovanje, na nas se lahko obrne kadarkoli, tega se je razveselila," pa je dejala predsednica komisije športnikov pri Moku Emma Terho, ki je tudi sodelovala v pogovoru.

Na kitajski strani je v pogovoru sodelovala še nekdanja igralka badmintona Li Lingwei, ki je zdaj ena od članic Moka v tej državi.

Mok je v sporočilu za javnost zapisal, da je teniška igralka zagotovila, da se dobro počuti, na začetku pogovora se je Bachu tudi zahvalila za skrb, ki so jo izkazali v povezavi z njenim nenadnim izginotjem.

"Pojasnila je, da je na varnem doma v Pekingu in se dobro počuti, da pa želi, da spoštujemo njeno zasebnost. Ta čas želi preživeti v družinskem krogu in s prijatelji," so pojasnili pri krovni športni organizaciji. Dodali so, da bo še ostala v tenisu, ki ga ima zelo rada.

Sprejela tudi povabilo na pogovor in večerjo

Predsednik Moka Thomas Bach se je v videokonferenci pogovarjal s trikratno olimpijko Peng Shuai. | Foto: Reuters Predsednik Moka Thomas Bach se je v videokonferenci pogovarjal s trikratno olimpijko Peng Shuai. Foto: Reuters Bach je, kot so še sporočili iz Moka, ob koncu pogovora povabil igralko na srečanje in večerjo, ko bo januarja prišel na olimpijsko prizorišče v Peking, kar je Peng Shuai z veseljem sprejela.

Kot so sicer poročale agencije, je v videu, ki so ga danes objavili kitajski mediji, videti, kako občinstvo z aplavzom pozdravlja posebne goste turnirja, ki jih prireditelji kličejo poimensko, in med njimi je tudi Pengova. Ta je sicer pomahala občinstvu, ni pa spregovorila. Nastale so tudi nove fotografije.

Kitajske oblasti še vedno niso potrdile, kje se nahaja teniška igralka. Za prejšnje fotografije in video pa velja, da ni bilo mogoče neodvisno potrditi, kdaj in kje so bili posneti, zato so bili pri Mednarodnem združenju teniških igralk WTA s svojimi ocenami zadržani.

Zdaj 35-letne Pengove, nekdanje prve igralke sveta v ženskih dvojicah in dvakratne zmagovalke turnirjev za grand slam, do tega konca tedna ni bilo videti v javnosti, odkar je 2. novembra politika Zhang Gaolija obtožila spolnega napada.

Ne spreglejte