Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 12. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

WTA Marija Šarapova

Sreda, 27. 12. 2017, 18.00

6 let, 4 mesece

Marija Šarapova spet kritizirala brez dlake na jeziku

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu Marija Šarapova je pred dnevi spregovorila za nemški medij, kjer je razkrila, da je bila zadnja sezona zanjo precej naporna. Ob tem je znova kritizirala Mednarodno teniško zvezo (ITF).

Marija Šarapova se je letos spomladi po 15-mesečni kazni znova vrnila na igrišča. Takrat se je o tem na veliko govorilo in pisalo, ni jih bilo malo, ki so kritizirali njeno vrnitev, potem ko je kot po tekočem traku dobivala posebna povabila organizatorjev turnirjev. Šarapova je dejala, da je kljub temu ostaja močna.

"Počutila sem se slabo in osamljeno. Včasih sem pisala v dnevnik, vendar je bilo v času suspenza težko pisati. Mnogi so mi rekli, da sem v tem času odrasla," je za Bild uvodoma povedala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Po dopinški aferi je najprej igrala na turnirju v Stuttgartu. | Foto: Reuters Po dopinški aferi je najprej igrala na turnirju v Stuttgartu. Foto: Reuters Pripravljena je bila na vse scenarije

Zelo dobro se spominja prvega dvoboja v Stuttgartu, ki ga je igrala aprila. "Ta dvoboj sem odigrala v mislih. Večer pred tem sem spala bolje kot kdajkoli. Bila sem pripravljena na vse scenarije. Počutila sem se povsem normalno, vseeno pa je bil šok znova tekmovati. Tega ne more nihče trenirati."

Ko so jo vprašali, ali bo v profesionalni karieri vztrajala tako dolgo kot njena največja nasprotnica Serena Williams, ki pri 36 letih po porodu načrtuje vrnitev na teniška igrišča, je dejala: "Ta trenutek si tega ne morem predstavljati. Rada bi sicer igrala na olimpijskih igrah v Tokiu, vendar ne bom razočarana, če se to ne bo zgodilo," je dodala visokorasla lepotica, ki še vedno brez dlake na jeziku kritizira Mednarodno teniško zvezo (ITF).

Marija Šarapova je razočarana nad delovanjem Mednarodne teniške zveze (ICF). | Foto: Reuters Marija Šarapova je razočarana nad delovanjem Mednarodne teniške zveze (ICF). Foto: Reuters

Morali bi biti vključeni tudi igralci

"Priljubljenost tenisa narašča in tako je tudi prav. Toda igralci na žalost niso vključeni v pogovore o morebitnih spremembah. Zanje sem izvedela šele prek spleta, kar ni v redu," je povedala nekdanja prva igralka sveta, ki je lani na OP Avstralije zaradi jemanja meldonija padla na dopinškem testu.

Po njenih besedah je spregledala, da je omenjeno zdravilo, ki ga je jemala kar deset let, na seznamu prepovedanih substanc. Marija je v zadnji sezoni igrala na osmih turnirjih, tudi na OP ZDA, kjer se je prebila so osmine finala. Oktobra je na Kitajskem, natančneje v Tianjinu, zmagala na edinem turnirju v zadnji sezoni.

Ne spreglejte