Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
25. 10. 2017,
14.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Caroline Woznicaki Marija Šarapova

Sreda, 25. 10. 2017, 14.06

6 let, 6 mesecev

Agent Marije Šarapove se Danke boji in se je na veliko izogiba

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Caroline Wozniacki | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Caroline Wozniacki, ki trenutno igra na finalnem turnirju v Singapurju, je za The Times razkrila, da se je Max Eisenbud, agent Marije Šarapove, na veliko izogiba na teniških turnirjih. Ta jo je namreč pred časom javno obtožil, da želi na vsak način Šarapovi preprečiti nastop na OP Francije.

Max Eisenbud je poleg vsega podpredsednik ene najbolj znanih teniških agencij IMG in med drugim tudi dolgoletni agent Marije Šarapove. Letos poleti je namreč zagovarjal Marijo Šarapovo, potem ko se nekatere igralke niso strinjale z njeno vrnitvijo oziroma, da je Rusinja imela preveč privilegijev (posebna povabila na turnirje, op. p.). Med njimi sta bili tudi nekdanja prva igralka sveta Caroline Wozniacki in Agnieszka Radwanska, ki je tudi pri omenjeni agenciji.

Max Eisenbud je zaradi svojih izjavil s strani WTA dobil tudi opomin. | Foto: Guliverimage/Getty Images Max Eisenbud je zaradi svojih izjavil s strani WTA dobil tudi opomin. Foto: Guliverimage/Getty Images "Tako pametne, da poskušajo narediti vse, da Marija ostane brez nastopa"

Max je v eni izmed svoji izjav dejal: "Vsi ti igralci kot sta Radwanska in Wozniacki, ki nikoli nista osvojila turnirja za grand slam in ki jih že prehiteva mlajša generacija, so tako pametne, da poskušajo narediti vse, da Marija ostane brez nastopa na OP Francije. Brez Serene (Willimas), brez Marije (Šarapove), brez Vike (Azarenke) in brez Petre (Kvitove) je to njihova zadnja priložnost, da zmagajo na turnirju za grand slam."

"Še srečati se me boji" Caroline Wozniacki trenutno uspešno igra na finalnem turnirju v Singapurju. | Foto: Guliverimage/Getty Images Caroline Wozniacki trenutno uspešno igra na finalnem turnirju v Singapurju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Glede na to, da je Eisenbud s strani WTA dobil opomin in da se nikoli igralkama ni javno opravičil, ni čudno, da je omenjenemu gospodu precej nerodno in se Danki izmika v velikem loku. "Še srečati se me boji. Ko hodim v prostoru za igralke, izbere drugo pot, kar je zanj zelo neprijetno, glede na to, da je eden vodilnih pri agenciji IMG," je povedala Woznackijeva, ki je v svoji karieri osvojila 26 turnirskih lovorik in se dvakrat uvrstila v finale turnirja za grand slam.

Še vedno čaka na opravičilo

Caroline meni, da bi lahko to stvar na hitro rešili, saj nima namena kuhati nobenih zamer. "Vse, kar si želim je, da se mi osebno opraviči, ampak nikoli ni stopil pred mano in mi rekel: 'Oprosti, naredil sem napako.' Odgovorila bi mu: 'Ni problema, je že pozabljeno.' Minilo je že kar nekaj časa, ampak jaz še vedno čakam.

"Vse, kar želim povedati, je, da močno verjamem v čist šport. Ne samo za to generacijo, ki zdaj igra, ampak tudi za prihodnje generacije." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Vse, kar želim povedati, je, da močno verjamem v čist šport. Ne samo za to generacijo, ki zdaj igra, ampak tudi za prihodnje generacije." Foto: Guliverimage/Getty Images

Treba je postaviti stroga pravila

Caroline Wozniacki se je na OP ZDA, zadnjem turnirju za grand slam, pritoževala nad  tem, da je Rusinja dobivala veliko bolj ugodne termine. Poleg tega je vse svoje dvoboje igrala na velikih igriščih, medtem ko je ona igrala na manjših igriščih.

"Ne ciljam samo na enega igralca. Vse, kar želim povedati, je, da močno verjamem v čist šport. Ne samo za to generacijo, ki zdaj igra, ampak tudi za prihodnje generacije. Res verjamem, da je zelo pomembno, da postavimo stroga pravila in mladim pokažemo, da se ne splača uporabljati nedovoljena poživila in da bodo zaradi tega imeli ostre posledice."

Ne spreglejte