Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 6. 2016,
11.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

tenis WTA Serena Williams Marija Šarapova

Nedelja, 12. 6. 2016, 11.27

6 let, 6 mesecev

Marija Šarapova lahko izgubi tudi do 50 milijonov dolarjev

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Serena Williams

Teniška sezona je nekako na polovici in vredno je pogledati, koliko so zaslužile najboljše teniške igralke. Tokrat med njimi ni Marije Šarapove, ki je za dve leti suspendirana. Nekaj pa so na račun nakazali tudi slovenskim igralkam.

Pred kratkim se je končal drugi turnir za grand slam – OP Francije – in najboljše igralke se počasi že pripravljajo na sezono na travi. Peščeno sezono je najbolje končala mlada Garbine Muguruza, ki je v Parizu osvojila prvo lovoriko za grand slam. Španka je v velikem finalu premagala veliko Sereno Williams, ki je še tretjič zapored ostala brez lovorike.

Sereni je že trikrat spodrsnilo, a še vseeno vodi

Že lani ji je spodrsnilo v polfinalu OP ZDA. Na letošnjem OP Avstralije in OP Francije pa se je 34-letni Američanki zalomilo na zadnji stopnički. Kljub temu da ni zmagala, je Serena Williams še vedno na prvem mestu po zaslužkih s turnirjev. Enaindvajsetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je v letošnji sezoni zaslužila dobre 3 milijone evrov in je še vedno vodilna na lestvici.

Na drugem mestu je zmagovalka letošnjega OP Avstralije, Nemka Angelique Kerber, ki si je s turnirskimi zmagami prislužila 2,8 milijona evrov, medtem ko prvo trojico končuje Viktorija Azarenka. Belorusinja je v letošnjem letu zaslužila 2,3 milijona evrov.

Marija Šarapova | Foto:

Kje je Marija Šarapova?

Precej bolj klavrno sezono ima ruska lepotica Marija Šarapova. A ne zaradi slabih iger. Šarapova je januarja na OP Avstralije padla na dopinškem testu, potem ko je jemala prepovedano zdravilo meldonium. Nekdanja prva igralka sveta že od marca ni igrala na nobenem turnirju in kot kaže, na igrišče ne bo stopila še kar nekaj časa. Pred dnevi je izvedela, da je dobila dvoletno kazen prepovedi igranja na teniških turnirjih. Devetindvajsetletna igralka je že napovedala pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (CAS). Petkratna zmagovalka je v letošnji sezoni zaslužila zanjo skromnih 248 tisoč evrov in je trenutno na 62. mestu.

Po pisanju Forbesa bi lahko nekdanja prva igralka sveta v prihodnjih letih izgubila tudi do 50 milijonov dolarjev (44,2 milijona evrov). Kljub temu izpadu pa se ji ni bati za prihodnost. Šarapova je v svoji dolgoletni karieri zaslužila neverjetnih 252 milijonov evrov, samo s turnirskimi nagradami pa je na svoj račun pospravila 31,8 milijona evrov.

Od slovenskih igralk je do zdaj največ zaslužila Polona Hercog. | Foto: Od slovenskih igralk je do zdaj največ zaslužila Polona Hercog.

Od slovenskih igralk najviše Polona Hercog

Zneski najboljših slovenskih igralk v primerjavi z najboljšimi so veliko manjši, a vsekakor niso zanemarljivi. Polona Hercog, edina slovenska predstavnica, ki med posameznicami igra na najvišji ravni, je do zdaj v letošnji sezoni zbrala okoli 140 tisoč evrov, druga med našimi je Andreja Klepač s 100 tisoč evri, medtem ko je naša najbolj izkušena igralka Katarina Srebotnik zaslužila 90 tisoč evrov.

Velja omeniti, da so to bruto zneski, kar pomeni, da morajo igralke od teh nagrad plačati tudi davek.

 

 

Ne spreglejte