Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
1. 5. 2019,
8.59

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

2

Natisni članek

Marija Šarapova

Sreda, 1. 5. 2019, 8.59

4 leta, 11 mesecev

Marija Šarapova je razkrila, kaj jo najbolj moti na turneji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

2

Marija Šarapova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniška igralka Marija Šarapova je že dolga leta v teniškem svetu. Rusinja je v enem izmed pogovorov razkrila, kaj najtežje prenaša na teniški turneji.

Marija Šarapova
Sportal Romunska igralka razkrila, kaj je Roger Federer ušpičil Mariji Šarapovi

Zdi se, da je življenje najboljših teniških igralk in najboljših igralcev na turneji sanjsko, a je vse prej kot takšno. Tako kot v vsakem športu je veliko odpovedovanja, sploh v tenisu je tudi ogromno potovanj. Ravno to pa je tisto, kar Šarpovo, ki je že od svojega 15. leta na turneji, najbolj moti.

"Ena najtežjih stvari so potovanja in urniki. Imaš določen urnik in določene tedne moraš biti na določenem prizorišču. Moraš najti način, da si čim bolj predan in da čim bolje izkoristiš svojo športno kariero," je uvodoma povedala sibirska tigrica, ki je zelo navezana na svojo družino.

V dolgoletni karieri je Šarapova spoznala veliko ljudi. | Foto: Gulliver/Getty Images V dolgoletni karieri je Šarapova spoznala veliko ljudi. Foto: Gulliver/Getty Images

Prijateljstvo je veliko več kot samo večerja

Veliko igralk je izjavilo, da je Šarapova zaprta vase in da v slačilnici ni ravno zgovorna. Tudi sama je dejala, da v tenisu ne išče prijateljic. "Od začetka svoje kariere sem spoznala zelo veliko različnih ljudi. Nekatere sem spoznala v tenisu, nekatere v drugih športih, nekatere pa v poslovnem svetu, zato ni razloga, da bi imela prijatelje samo zato, da jih imam. Prijateljstvo je veliko več kot iti z nekom na večerjo."

Ko pride v domačo Rusijo, najraje je cmoke ali palačinke. | Foto: Gulliver/Getty Images Ko pride v domačo Rusijo, najraje je cmoke ali palačinke. Foto: Gulliver/Getty Images Ko pride domov, je cmoke ali palačinke

Nekdanja prva igralka sveta je že zelo kmalu odšla od doma. Čeprav že mnogo let živi v ZDA, je še vedno zelo navezana na rodno Rusijo.

"Odraščala sem v Rusiji in od tam, kjer si odraščal, imaš zelo lepe spomine. V zadnjih letih sem se prilagodila tudi kulturi v ZDA. Veliko sem se naučila in dobila veliko izjemnih prijateljev, a ko se po dolgem potovanju vrnem v Rusijo, jem samo domače jedi. Zagotovo so to cmoki ali palačinke. Zelo zabavno je, kako lahko sprejemam obe kulturi. Vseeno se mi zdi, da se, ko sem doma, počutim zelo rusko," je še povedala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Marija Šarapova | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nazadnje je bila na igrišču pred tremi meseci

Šarapova se v zadnjem obdobju ubada s poškodbami. Ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu je v letošnji sezoni odigrala le osem dvobojev. Še najbolje se je odrezala na uvodnem turnirju v Šenzenu na Kitajskem, kjer se je prebila do četrtfinala. Svoj zadnji dvoboj je odigrala konec januarja v Sankt Peterburgu.

Marija Šarapova
Sportal Šarapova poškodovana, Kvitova preskočila Azarenko
Ne spreglejte