Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
20. 7. 2019,
8.20

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

3

Natisni članek

Umag Aljaž Bedene teniški globus Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 20. 7. 2019, 8.20

4 leta, 9 mesecev

ATP Umag

Luka Dončić presenetil Hrvate, ko je prišel navijat za Aljaža Bedeneta

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

3

Luka Dončić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Te dni je v hrvaškem Umagu teniški turnir serije ATP. Tam se je v petek pojavil tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je prišel navijat za našega Aljaža Bedeneta. Žal Bedenetu ni pomagala niti Lukova podpora, potem ko je v četrtfinalu izgubil proti Dušanu Lajoviću.

Luka Dončić je v petek spodbujal Aljaža Bedeneta, ki je žal izgubil v četrtfinalu. | Foto: Gulliver/Getty Images Luka Dončić je v petek spodbujal Aljaža Bedeneta, ki je žal izgubil v četrtfinalu. Foto: Gulliver/Getty Images

Vedno podpira slovenske športnike

Le redko se zgodi, da se Luka Dončić pojavi na kakšni izmed športnih prireditev. To čast so imeli organizatorji teniškega turnirja v Umagu, ko jih je z obiskom presenetil novinec leta v košarkarski ligi NBA. Ljubljančan je pozneje stopil tudi pred kamero hrvaške televizije. Nekateri kar niso mogli verjeti, da se je Luka, družbo sta mu na tribunah delala Luka Rupnik in njegovo dekle Anamaria Goltes, pojavil na turnirju.

"Prišel sem gledat Aljaža. Vedno podpiram slovenske športnike. V tenisu ali katerem koli drugem športu," je uvodoma povedal član Dallas Mavericks, ki je med drugim dejal, da teniški turnir v Umagu dobro pozna in rad igra in spremlja tenis. In kaj mu gre bolje? "Košarka mi gre malo bolje, ampak tudi tenis mi gre dobro."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎾🎾

A post shared by Anamaria Goltes (@anamariagoltes) on

Vedno si želi zmagati

Pozneje so se še dotaknili prihodnje sezone lige NBA. Telički so v zadnji sezoni obstali v rednem delu oziroma so v zahodni konferenci zasedli predzadnje mesto. Ljubljančan pričakuje, da se bodo v novi sezoni s soigralci bolje odrezali. "Jaz vedno pravim, da so načrti, da zmagamo. To so moji načrti, ampak bomo videli, kako bo," je za hrvaško nacionalno televizijo še povedal Dončić.

"Velika čast je spoznati mladega in tako uspešnega košarkarja." | Foto: Reuters "Velika čast je spoznati mladega in tako uspešnega košarkarja." Foto: Reuters

Goran Ivaniševič počaščen, da je spoznal Luko

Dvajsetletni košarkarski dragulj je nekaj besed spregovoril tudi z legendarnim Goranom Ivaniševićem, ki je leta 2001 osvojil Wimbledon. Tudi Ivanišević je navdušen nad našim mladim košarkarjem. "Velika čast je spoznati mladega in tako uspešnega košarkarja. Kot košarkarju mu je že veliko uspelo. Ne samo kot novincu leta v ligi NBA, prav tako s slovensko reprezentanco in že v Real Madridu … To je za evropskega igralca neverjetno," je o našem košarkarju izbiral besede Ivanišević.

Aljaž Bedene
Sportal Lajović Bedenetu preprečil uvrstitev v polfinale Umaga
Ne spreglejte