Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
19.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ZDA Španija Argentina Češka

Četrtek, 13. 9. 2012, 19.09

7 let, 12 mesecev

Lahko Američani po Švici presenetijo še Španijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubiteljem tenisa po koncu odprtega teniškega prvenstva ZDA ne bo potrebno dolgo časa čakati na nove vrhunske partije. Nadaljuje se Davisov pokal.

Od petka do nedelje bosta ljubitelje tenisa pred ekrane prikovala polfinalna dvoboja najbolj pomembnega teniškega tekmovanja na svetu med Španijo in ZDA ter Argentino in Češko.

V boju za uvrstitev v finale ne bo nikogar izmed velike četverice Federer, Đoković, Murray in Nadal. Kljub temu se obetata izjemno zanimiva obračuna, v katerih bo nastopilo nekaj preostalih najboljših igralcev sveta. David Ferrer, Tomaš Berdych, Juan Martin del Potro in John Isner so zagotovilo za dvoboje na najvišji ravni.

Dvoboj med Španci in Američani bo obračun med najboljšo ekipo zadnjih let in najuspešnejšo ekipo vseh časov. Pri obeh bosta manjkala prva zvezdnika. Rafael Nadal si še ni opomogel od poškodbe kolena, Andy Roddick pa je na OP ZDA malce nepričakovano končal kariero. Vsaka ekipa ima svojega aduta. Španci imajo Davida Ferrerja, Američani pa v bratih Bryan najboljšo dvojico na svetu. Kljub temu so na peščeni podlagi favoriti gotovo domačini.

"Največji preizkus v Davisovem pokalu tako za nas kot verjetno tudi za druge ekipe je priti v Španijo in jo premagati na pesku," se zaveda moči Špancev na najpočasnejši podlagi na svetu kapetan Američanov Jim Courier. "Ne počutimo se kot favoriti, čutimo pa, da imamo svoje priložnosti in tako se bomo obnašali na igrišču," se ne predaja nekdanji prvi igralec sveta. Američani so na poti do polfinala izločili tudi reprezentanco Švice, na čelu z Rogerjem Federerjem.

Nič manj zanimiv ne bo obračun med Argentino in Češko, za katerega so gostitelji »gavči« po pričakovanju prav tako izbrali peščeno podlago. Zaradi podlage in odličnih del Potra ter Juana Monaca, oba sta igralca najboljše petnajsterice, so prednosti domačini. A polfinalist OP ZDA Berdych je zagotovilo, da jim ne bo lahko.

Ne spreglejte