Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 11. 2011,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petra Kvitova pokal Fed

Nedelja, 6. 11. 2011, 21.57

8 let

Kvitova se je izvlekla, Čehinje slavijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Češke teniške igralke so v finalu pokala Fed s 3:2 premagale ruske kolegice. Prvo ime Čehinj je najboljša igralka sveta ta hip Petra Kvitova, ki pa je že bila na robu poraza.

Čehinje so prvič po 23 letih spet osvojile največje žensko ekipno teniško tekmovanje na svetu. Nazadnje jim je to uspelo daljnega leta 1988, a to so bili še časi skupne države Češkoslovaške. V času po odcepitvi Slovaške do letos niso zmagale niti enkrat, skupno pa gre za njihovo šesto lovoriko. Rusinje ostajajo pri štirih zmagah, prav vse pa so dosežene v času razcveta njihovega ženskega tenisa, po letu 2000.

Glavna junakinja novopečenih zmagovalk je bila Kvitova, ki je pred tednom dni dosegla še en velik dosežek, ko je osvojila zaključni turnir osmerice v konkurenci posameznic v Carigradu. Zmagovalka Wimbledona je najprej v soboto premagala rusko lepotičko Marijo Kirlilenko, v nedeljo pa še Svetlano Kuznjecovo. A slednja je bila že na pragu zmage, saj je najprej dobila prvi niz, v tretjem pa je povedla že s 3:0. "Nisem si mislila, da še lahko zmagam, a mi je trener rekel, da gre pravzaprav le za 'brejk' zaostanka. Pri zaostanku 1:3 sem dobila napeto igro in povrnila se mi je samozavest," je priznala Petra Kvitova.

Peschkejeva ne zmaguje le s Srebotnikovo

Preostala posamična obračuna je v finalu je odigrala njena kolegica v ekipi Lucie Safarova, a je bila neuspešna tako proti Kuznjecovi kot proti Anastasiji Pavljučenkovi. Pred začetkom dvoboja dvojic je bil izid izenačen. Takrat je prišla na vrsto Kveta Peschke, ki s Katarino Srebotnik tvori najboljšo dvojico na svetu. Tokrat je ob njej stala Lucie Hradecka. Čehinji sta unovčili izkušnje v igri parov in brez večjih težav odpravili Jeleno Vesnino in Pavljučenkovo. "Počutimo se fantastično. Neverjeten občutek, težko je to opisati. Že vrsto let igram za to ekipo in zelo ponosna sem nanjo in tudi na fante, ki nas spremljajo. Vsi smo zelo srečni. To je ena mojih največjih trofej v karieri. V mojih vitrinah bo zavzela posebno mesto," je bila evforična 36-letna Peschkejeva.

Zmaga v pokalu Fed je veliko priznanje tudi za kapetana Petra Palo, ki je Čehinje pripeljal najprej v svetovno skupino, nato pa v nekaj letih na vrh svetovnega tenisa. Zanimivo, da je svoje ljubljenke na gostovanjih redno spremljala skupina njihovih zvestih navijačev.

Ne spreglejte