Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
3. 1. 2018,
9.39

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

Brisbane WTA Garbine Muguruza

Sreda, 3. 1. 2018, 9.39

6 let, 4 mesece

Krutost profesionalnega tenisa: Zgrudila se je že v uvodnem dvoboju #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Še enkrat se je pokazalo, kako krut je lahko profesionalni tenis. V Brisbanu se je druga igralka sveta Garbine Muguruza zgrudila že v uvodnem dvoboju.

Brisbane zagotovo ni srečen kraj za Garbine Muguruza. Zaradi hudih krčev se je zgrudila in morala na koncu predati dvoboj. Španka je imela na tem turnirju vse možnosti, da se še pred OP Avstralije povzpne na prvo mesto lestvice WTA, a bo morala počakati na novo priložnost.

Garbine Muguruza | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Servirala je še normalno, potem pa se zgrudila

Zmagovalka OP Francije iz leta 2016 je v četrti igri tretjega niza še povsem normalno servirala, v naslednjem trenutku pa se zgrudila na tla in se začela zvijati od bolečin. Že takoj je bilo videti, da ima težave s krči in da je dvoboj zanjo najbrž končan. K njej je takoj pritekla zdravniška služba in ji nudila prvo pomoč, nekaj minut pozneje pa je morala nasprotnici Aleksandri Krunić predati dvoboj.

Španka je po dvoboju povedala, da bo do prvega letošnjega turnirja za grand slam (OP Avstralije) zagotovo pripravljena. "Krče sem imela že nekajkrat, vendar nazadnje lani v Melbournu. Morda je za to kriva vročina, morda razmere. Ne vem, kaj je bilo, vendar se mi to zelo redko dogaja," je novinarjem razkrila Muguruza, ki v svoji karieri ni bila prav velikokrat poškodovana. Lani je morala "le" dvakrat odpovedati dvoboj.

Aleksandra Krunić | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Kaj takega ni ravno lepo videti

In kako je vse skupaj videla njena nasprotnica Aleksandra Krunić? "Zagotovo ni prijetno. Kot prvo smo vsi športniki in videti kolegice, ki ne morejo končati dvoboja … Kaj takega ni ravno lepo videti, čeprav se vsi borimo za naslednji krog. Dvoboja še zdaleč ni bilo konec in pred nama je bilo še kar nekaj točk, zato vsekakor ne morem biti vesela tega, kar se je zgodilo danes. Garbini želim, da čim prej okreva in da bi se čim prej počutila bolje," je povedala 53. igralka sveta iz Srbije.

Ne spreglejte