Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2013,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andy Murray David Ferrer

Nedelja, 31. 3. 2013, 15.24

8 let

Kralja Miamija čaka sanjski rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sklepnem dejanju mastersa na Floridi se bosta pomerila 25-letni Andy Murray in pet let starejši David Ferrer. Le nekaj dni kasneje bosta obrnila nov list v življenju. Škot v sredo, Španec dan prej.

Nastopu v Miamiju sta se izognila Roger Federer in Rafael Nadal, največji teniški velikan v tem trenutku, Novak Đoković, pa je presenetljivo pokleknil v osmini finala. Na papirju je tako največji favorit za lovoriko ostal Andy Murray. Za zdaj še tretji igralec sveta, ki pa bi lahko z zmago v velikem finalu na svetovni lestvici prehitel Federerja in postal št. 2. To bi bilo imenitno darilo za 26. rojstni dan, ki se nezadržno bliža in ga bo Britanec praznoval v sredo. Zanimivo pa je, da bo imel z rojstnodnevno zabavo oziroma torto kmalu opravka tudi njegov tekmec v finalu. Še malce prej, saj bo Španec David Ferrer v torek praznoval 31. rojstni dan, zato bi lahko nocojšnji finale v Crandon Parku proglasili kar za obračun slavljencev. Veselil se bo le eden, bo pa zadovoljstvo Ferrerja prisotno v vsakem primeru, saj si je že s prebojem v finale na jakostni lestvici priboril četrto mesto. Ostaja v lasti španskega tekmovalca, saj ga je odvzel slovitemu rojaku Nadalu. ''David si zasluži četrto mesto, saj se lahko pohvali s stalnimi vrhunskimi nastopi. V zadnjih letih je vedno boljši tudi na največjih turnirjih. V Wimbledonu je prišel v četrtfinale, na ostalih treh grand slamih pa med štiri najboljše. Pričakujem zelo zahtevno srečanje,'' je pred finalom tekmeca pohvalil Murray in dodal: ''Krasi ga borbenost. Do zadnjega se bori prav za vsako točko. Zato je z njim igrati zelo naporno,'' meni Škot, ki na Floridi stanuje v Brickellu. Od prizorišča turnirja serije 1000 je oddaljen le deset minut vožnje, zato se počuti na turnirju, ki ga je leta 2009 že osvojil, kot doma.

Ferrer lahko postane prvi Španec, ki bi osvojil Miami

Pred Ferrerjem je velik izziv. Če bi ugnal Murrayja, bi postal prvi Španec, ki bi osvojil teniški spektakel v Miamiju. Nadal je že trikrat izkusil grenkobo poraza v finalu. ''Dal bom vse od sebe,'' obljublja igralec, ki je že zajadral v četrto desetletje, v tem letu pa na turnirjih zbral največje število zmag. Med vsemi. Zmagal je 25-krat, izgubil le štirikrat. Z Murrayjem občasno trenira pred največjimi turnirji, doslej pa je z njim odigral 11 dvobojev. Zmagal je petkrat, kar dokazuje, da bi lahko razigranemu Otočanu predstavljal trn v peti tudi nocoj. To je njegov prvi finale v Miamiju, doslej je bil največji domet uvrstitev v polfinale (2005 in 2006).

Ne spreglejte