Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 10. 2017,
6.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Novak Đoković Andy Murray

Nedelja, 8. 10. 2017, 6.49

6 let, 6 mesecev

Kot kaže, Nadala "ubijalski" urnik ne moti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal, trenutno prvi igralec sveta, trenutno uspešno igra na teniškem turnirju v Pekingu, kjer se je uvrstil v nedeljski finale. Španec se je po polfinalnem dvoboju odzval na vse glasnejše govorice o prenapornem koledarju turnirjev. Kaj ga je najbolj zmotilo?

Tudi na Kitajskem je veliko govora o "ubijalskem" tempu na turneji, a se Nadal ne strinja povsem s to tezo.

Rafael Nadal je letos zmagal na petih turnirjih, od tega je dobil tudi dva za grand slam. | Foto: Reuters Rafael Nadal je letos zmagal na petih turnirjih, od tega je dobil tudi dva za grand slam. Foto: Reuters Letos je v vitrino postavil pet turnirskih zmag

Rafa je imel v preteklih sezonah veliko težav s poškodbami, letos pa se je na turnejo vrnil v velikem slogu. Zmagal je na petih turnirjih, od tega je dobil tudi dva turnirja za grand slam (OP Francije in OP ZDA). Dejstvo je, da veliko njegovih glavnih tekmecev zaradi poškodb ni na turneji. Med njimi so tudi Novak Đoković, Stan Wawrinka, Andy Murray, Kei Nišikori ...

Ko je bil on poškodovan, se ni toliko govorilo o tem

Na turneji še vedno vztraja 36-letni Roger Federer, ki bo prihodnji teden igral na turnirju serije masters v Šanghaju. Nadal zavrača govorice, da je skozi leto preveč turnirjev.

"Ko sem bil sam v takšnem položaju (poškodovan op. p.), se ne spomnim, da bi ljudje toliko govorili o teh stvareh. Zdaj je težava, ker je nekaj igralcev poškodovanih. Kot prvo je to naključje in kot drugo je treba vedeti, da nismo več stari 20 let."

Bo Nadal v nedeljo letos osvojil še šesti turnir? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bo Nadal v nedeljo letos osvojil še šesti turnir? Foto: Guliverimage/Getty Images

"Povsem normalno je ..."

"Res je, da je naporen koledar, ampak ob tem pa je tudi res, da ima Federer 36 let, jaz jih imam 31, Novak 30, Andy 30, Nišikori pa 27 let. Povsem normalno je, da so ti igralci v vseh teh letih odigrali veliko dvobojev in da potem enkrat pride tudi do poškodb," je na novinarski konferenci povedal Nadal.

Enaintridesetletni Nadal je v polfinalu Pekinga po treh nizih premagal Grigorja Dimitrova, v finalu ga v nedeljo čaka neugodni Nick Kyrgios in Avstralije.

Ne spreglejte