Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
9. 7. 2017,
18.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Natisni članek

Roger Federer Mirka Federer Wimbledon Novak Đoković Rafael Nadal Andy Murray

Nedelja, 9. 7. 2017, 18.30

6 let, 7 mesecev

Konec kariere za Federerja: tako bo, kot bo žena rekla

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev, je še enkrat dal vedeti, kako pomembno vlogo v njegovem življenju igra Mirka Federer, njegova žena in mati štirih otrok.

Švicar je namreč priznal, da bi nemudoma končal kariero, če bi se njegova žena odločila, da ima dovolj potovanja. Federer je prvi teden Wimbledona opravil z odliko, potem ko do zdaj ni oddal niti enega niza. Vse svoje dozdajšnje nasprotnike je premagoval brez večjih težav.

Mirka Federer igra zelo pomembno vlogo pri odločitvah Rogerja Federerja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mirka Federer igra zelo pomembno vlogo pri odločitvah Rogerja Federerja. Foto: Guliverimage/Getty Images "Prav, potem bom končal kariero"

Medtem ko Federer dominira in uživa na teniški turneji, še vedno trdi, da veliko vlogo pri tem igra tudi žena Mirka. "Brez nje ne bi zmogel. Če bi mi rekla, da ima dovolj potovanj, bi rekel: 'Prav, potem bom končal kariero.' Tako preprosto je to. A ona še vedno uživa v tem. Seveda, ne vsak teden, saj potovanje s štirimi otroki ni preprosto. V Stuttgartu in Halleju sem bil sam, tukaj pa smo skupaj in se imamo super," je po zmagi nad Zverevim povedal sedemkratni zmagovalec Wimbledona.

"Zelo me podpira in je zame najboljša. Vesel sem, da mi dovoli, da živimo naše sanje. Ona je toliko v tem kot jaz, čeprav je na drugi strani," je dodal Baselčan.

Roger Federer si želi, da ne bi prihajalo do hudih poškodb. | Foto: Reuters Roger Federer si želi, da ne bi prihajalo do hudih poškodb. Foto: Reuters

Upa, da bodo v ponedeljek igrišča dobro pripravljena

Federer je prav tako priznal, da je vesel, da so se vsi iz "velike četverice" (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković in Andy Murray, op. p.) uvrstili v drugi teden turnirja. "Pravzaprav nisem presenečen, ker se mi je zdelo, da bodo  v tem tednu našli pravo formo. Še posebno, če govorim o Andyju in Novaku."

Če se je Đoković na travnati podlagi dobro počutil, pa je Federer razkril, da mu je v zadnjem dvoboju nekajkrat spodrsnilo na travi. "Če sonce ves dan sije na igrišče, potem se mi zdi, da bolj drsi. Posebno na sredini, kjer je veliko uničene trave. Spodrsnilo mi je, a se nisem počutil negotovega, ampak moram priznati, da je bilo težko igrati. Zadnje, kar si želim, je, da bi prišlo do hujših poškodb. Zanimivo bo videti igrišča na naslednjih dvobojih. Upam, da jih bodo za ponedeljek dobro pripravili."

Ne spreglejte