Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Serena Williams Marija Šarapova OP Avstralije četrtfinale

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 19.47

8 let

Koliko asov lahko Rusinja zabije Sereni Williams?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V torkovih nočnih urah se bosta med seboj pomerili dve igralki, ki sta najbolj zaznamovali ženski tenis v zadnjem desetletju - Serena Williams in Marija Šarapova.

V torek bo osrednje igrišče pokalo po šivih, tresle se bodo tribune ... V četrtfinalu bosta moči merili Serena Williams in Marija Šarapova. To bo njun že 21 medsebojni dvoboj. Statistika je odločno na strani Serene Williams (18-2). Serena je proti visokorasli Rusinji dobila 17 zaporednih dvobojev in v zadnjih 37 nizih Šarapovi oddala le tri. Čeprav številke govorijo v prid Američanke, se ta zaveda, da bo dvoboj vse prej kot lahek.

Pri njej je vedno nekaj novega

Serena je v dozdajšnjih dvobojih pometla z nasprotnicami, saj ni oddala niti enega niza. "Vsak dvoboj je zgodba zase. Veste, v vsakem dvoboju je pri njej (Mariji Šarapovi, op. p.) nekaj novega in posebnega," je povedala Serena, ki je po zmagah v Melbournu samozavestna, vendar poudarja, da je psihološki pritisk velik. "Mislim, da igralka, ki je v vlogi favoritinje, čuti pritisk, saj se od nje veliko pričakuje," je še dodala prva nosilka turnirja, ki je v Melbournu nanizala že neverjetnih šest zmag. Brani tudi lansko zmago, potem ko je v velikem finalu premagala ravno Marijo Šarapovo.

V zadnjih dveh dvobojih je dosegla 37 asov

Zelo samozavestna je pred dvobojem tudi Rusinja, ki na letošnjem OP Avstralije zelo dobro servira. V zadnjih dveh dvobojih je dosegla zavidljivih 37 asov, prav tako pa je zelo napadalna njena igra. To bo lahko zagotovo velik plus v dvoboju proti Williamsovi. "Vedno poskušam napredovati. Na turnirju za grand slam sem se prebila do četrtfinala. Ni razloga, da ne bi strmela k temu, da v svoji igri še bolj napredujem in da sem še v boljšem položaju," je po dvoboju proti Belindi Benčić povedala 28-letna teniška igralka.

Bo Šarapovi uspelo končno premagati njeno največjo nasprotnico ali se bi še enkrat izkazalo, da je 34-letna Američanka nerešljiva uganka za dolgonogo Šarapovo?

Ne spreglejte